Οι Γάλλοι σοσιαλιστές δεν συγχαίρουν τον Παπαδήμο λόγω ΛΑΟΣ - iefimerida.gr

Οι Γάλλοι σοσιαλιστές δεν συγχαίρουν τον Παπαδήμο λόγω ΛΑΟΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβληματισμός επικραττεί στην Γαλλία για την είσοδο του ΛΑΟΣ στην μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου, όπου το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) εκφράζει τις ανησυχίες του για την δημοκρατία στην Ελλάδα.
Στην σημερινή του ανακοίνωση το (PS), δηλώνει πως «Σοκ προκαλεί η είσοδος της άκρας δεξιάς στην νέα ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα, το 1974».

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως «Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν».

Το κυριότερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης τάσσεται και κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, τον οποίον χαρακτηρίζει ως «ηγετη του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν δικτατορία στην Ελλάδα» και συνεχίζει τονίζοντας πως «ο κ. Καρατζαφέρης δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου τον ελληνικό λαό να βγεί από την κρίση».

Το σοσιαλιστικό κόμμα τελειώνει την ανακοίνωσή του με το εξής συμπέρασμα: «Να που οδηγείται η Ευρώπη όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών», και τονίζει πως «Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική».

Την Παρασκευή ο πρόερδος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, συνεχάρη τον Λουκά Παπαδήμο, νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος επ' ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον «σχηματισμό κυβέρνησης ευρέως συνασπισμού στην χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ