Απόλυτη η συριακή αντιπολίτευση: Μόνο αν πέσει ή αν πεθάνει ο Ασαντ θα ξεκινήσει η πολιτική μετάβαση - iefimerida.gr

Απόλυτη η συριακή αντιπολίτευση: Μόνο αν πέσει ή αν πεθάνει ο Ασαντ θα ξεκινήσει η πολιτική μετάβαση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πολιτική μετάβαση στη Συρία μπορεί να ξεκινήσει μόνο με την πτώση ή τον θάνατο του Μπασάρ αλ Ασαντ, τόνισε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της συριακής αντιπολίτευσης.

«Θεωρούμε ότι η περίοδος μετάβασης έχει ως αφετηρία την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ ή τον θάνατο του», δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλούς στους δημοσιογράφους στην Γενεύη, όπου την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ξεκινήσει αυτή η περίοδος με την παρουσία αυτού του καθεστώτος ή με τον αρχηγού αυτού του καθεστώτος στην εξουσία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι επιμένει «στην εγκαθίδρυση ενός εκτελεστικού φορέα πολιτικής μετάβασης που θα έχει πλήρεις εκτελεστικές εξουσίες και στον οποίο ο Ασαντ δεν έχει θέση».

Σε δηλώσεις του, το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας είχε απορρίψει οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το μέλλον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπασάρ Αλ Άσαντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ