Ντε Μεζιέρ: Η Σένγκεν χρειάζεται μητρώο ταξιδιού -Να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που έρχονται - iefimerida.gr

Ντε Μεζιέρ: Η Σένγκεν χρειάζεται μητρώο ταξιδιού -Να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που έρχονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να κρατούν δεδομένα για όσους εισέρχονται στη ζώνη ελεύθερης διακίνησης, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

«Πρέπει να ξέρουμε ποιοι έρχονται», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξή του στην Die Welt, σημειώνοντας ότι ένα νέο μητρώο ταξιδιού θα ενισχύσει την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Γερμανός υπουργός αναφερόταν συγκεκριμένα στη Σένγκεν, τονίζοντας ότι οι χώρες πρέπει να συγκεντρώνουν τα δεδομένα από τους επισκέπτες της ζώνης οι οποίοι προέρχονται από κράτη εκτός Σένγκεν.

Η βάση δεδομένων θα πρέπει να περιλαμβάνει το χρόνο και το σημείο εσόδου, όπως και το σημείο από το οποίο εξέρχονται της ζώνης Σένγκεν, ανέφερε ο Ντε Μεζιέρ.

«Αυτή τη στιγμή εκδίδουμε βίζα. Ομως, δεν υπάρχει αρχείο που να δείχνει αν κάποιο άτομο στην πραγματικότητα έρχεται ή φεύγει από μία χώρα Σένγκεν. Ενα νέο σύστημα θα μας δείχνει πότε κάποιος παρατείνει τη διαμονή του», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός.

«Θέλουμε να ξέρουμε ποιος έρχεται στη ζώνη Σένγκεν και πότε πρόκειται να φύγει», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι αυτή η καταγραφή είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμας ντε Μεζιέρ ζώνη Σένγκεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ