Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για το προσφυγικό

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη δημιουργία ευέλικτου συντονιστικού οργάνου κοινής αποδοχής για το προσφυγικό συζήτησαν μεταξύ άλλων στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Σάνδρος και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωπος του Γ Σώματος Στρατού και οι διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκαν η διασφάλιση των τοπικών κοινωνιών που δέχονται μεγάλους αριθμούς προσφύγων, τα υγειονομικά θέματα, η δημόσια υγεία, η αποσυμφόρηση της Ειδομένης, η κατάθεση τροπολογιών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να εξυπηρετηθούν οι εμπλεκόμενοι, ενόψει της πρωτοφανούς κατάστασης από το υπέρογκο κύμα των προσφύγω και ο συντονισμός της δράσης των ΜΚΟ.

«Στόχος είναι να ενισχύσουμε με το συντονισμό όλων μας την αποτελεσματικότερη προστασία των τοπικών κοινωνιών και των προσφύγων», ανέφερε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά και προσέθεσε:

«Στα πλαίσια του διυπουργικού οργάνου στο οποίο συμμετέχω, θα ενημερώσω τους συναδέλφους υπουργούς, ενώ θα προωθήσω και τις προτάσεις των τοπικών φορέων για την ψήφιση τροπολογιών που θα απεμπλέξουν και θα επιταχύνουν τις δράσεις μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ