Η κλήρωση των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ για το Ρίο - iefimerida.gr

Η κλήρωση των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ για το Ρίο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σημερινή κλήρωση για το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ έβγαλε δύο πολύ δυνατούς ομίλους, με την Ελλάδα να ελπίζει να πάρει το εισιτήριο τον Ιούλιο μέσα από το Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο.

Οι εννιά ομάδες που είχαν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, θα πλαισιωθούν από πλαισιωθούν από τις νικήτριες στα Προολυμπιακά Τουρνουά του Βελιγραδίου (4-9/7, Σερβία, Ανγκόλα, Πουέρτο Ρίκο, Ιαπωνία, Τσεχία, Λετονία), της Μανίλα (5-10/7, Τουρκία, Σενεγάλη, Καναδάς, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες) και του Τορίνο (4-9/7, Ελλάδα, Μεξικό, Ιράν, Τυνησία, Κροατία, Ιταλία).

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Η κλήρωση των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ για το Ρίο | iefimerida.gr 0



Α’ Όμιλος: ΗΠΑ, Βενεζουέλα, Κίνα, Αυστραλία, Ομάδα Προολυμπιακού 1, Ομάδα Προολυμπιακού 2.

Β’ Όμιλος: Ισπανία, Αργεντινή, Νιγηρία, Βραζιλία, Λιθουανία, Ομάδα Προολυμπιακού 3.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στα προημιτελικά, όπου διεξάγονται χιαστί νοκ άουτ αγώνες και ακολουθούν τα ημιτελικά και οι τελικοί. Τα ολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών θα γίνουν 6 με 20 Αυγούστου.

Στις Γυναίκες η κλήρωση ανέδειξε τους εξής ομίλους:

Η κλήρωση των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ για το Ρίο | iefimerida.gr 1

Α’ Όμιλος: Αυστραλία, Βραζιλία, Ιαπωνία, Ομάδα Προολυμπιακού 1, Ομάδα Προολυμπιακού 3, Ομάδα Προολυμπιακού 5.

Β’ Όμιλος: ΗΠΑ, Καναδάς, Σενεγάλη, Σερβία, Ομάδα Προολυμπιακού 2, Ομάδα Προολυμπιακού 4.

Αργεντινή, Λευκορωσία, Καμερούν, Κίνα, Κούβα, Γαλλία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Ισπανία, Τουρκία και Βενεζουέλα θα διεκδικήσουν τις πέντε τελευταίες θέσεις που οδηγούν στο Ρίο μέσα από το Προολυμπιακό Τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στη Ναντ της Γαλλίας από 13 ως 19 Ιουνίου.

H Eλλάδα εκπροσωπήθηκε στην κλήρωση από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Νέων της FIBA Europe και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Άρη Ζώη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ