Και οι Θεοί βαριούνται την τελειότητα - Οι ήρωες του Τσιφόρου το αποδεικνύουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Και οι Θεοί βαριούνται την τελειότητα - Οι ήρωες του Τσιφόρου το αποδεικνύουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η θεατρική 0μάδα Αίολος παρουσιάζει στο Θεάτρου του Νέου Κόσμου την παράσταση «Οδός Ολύμπου 12», βασισμένη στο βιβλίο «Ελληνική Μυθολογία» του Νίκου Τσιφόρου.

Στο ξενοδοχείο Όλυμπος στην οδό Ολύμπου 12, οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι ζουν μεγάλες στιγμές. Την ώρα που η ζωή τους κυλά μέσα στα καθημερινά προβλήματα και την ανέχεια, ξαφνικά βγάζουν φτερά, αποκτούν παλάτια και δεν πεθαίνουν ποτέ. Πως τα πέτυχαν όλα αυτά; Κόλλησε ο ανελκυστήρας στον τελευταίο όροφο και ένιωσαν οτι βρίσκονται στον ουρανό.

Και οι Θεοί βαριούνται την τελειότητα - Οι ήρωες του Τσιφόρου το αποδεικνύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ανάμεσα στα πρόσωπα του Τσιφόρου, ο αντιπαθέστατος κύριος Πόλεμος και η Αθηνά-Νανά, παρθένα. Ο κούτσαβλος ο Ήφαιστος που η γυναικούλα του η Αφροδίτη, τον έκανε πανελλήνιο ρεζίλι και κερατά. Η Ελενάρα, η κουκλάρα, ο Ηρακλής και κάτι άλλα ρεταλάκια περισσευούμενα, ο κεφάτος θεός Διονυσσάκης, ο άνευ χαρτοφυλακίου, Ερμής Ερμόπουλος, ο Λελλές Αχιλλεύς, από καλήν οικογένεια και άλλοι.

Η ανατροπή
Μα και θεός να είσαι τη βαριέσαι την πλήρη τελειότητα και κοπιάρεις τους θνητούς για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η ζωή σου. Θες τον καυγά σου, την απάτη σου, την χυλόπιτα σου, τη θνητότητα σου. Να ζεις και να παλεύεις για κάτι. Αυτο έχει ενδιαφέρον.

Και οι Θεοί βαριούνται την τελειότητα - Οι ήρωες του Τσιφόρου το αποδεικνύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Παίζουν: Ανδρέας Κανελλόπουλος, Άρης Κανέλλος, Γιώργος Μακρής, Μαρία Νικητοπούλου, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη

«Μια πιστή, ακριβής διασκευή, που προσπαθεί να αποδώσει το στοιχείο της χαρμολύπης, που διέπει το έργο του ευφυούς Τσιφόρου» αναφέρει σε σημείωμα του ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Ανδρέου. «Αυτή η καυστική, σκληρή, έξω καρδιά στάση του απέναντι στην εξουσία, τους άρχοντες, τους κερατάδες, το θάνατο, την ανέχεια, το σνομπισμό, έχει πάντα μια λύπη αφόρητη για το αναπόφευκτο».

Και οι Θεοί βαριούνται την τελειότητα - Οι ήρωες του Τσιφόρου το αποδεικνύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Οδός Ολύμπου 12»
Παράσταση βασισμένη στην «Ελληνική Μυθολογία» του Νίκου Τσιφόρου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ανδρέου
Θέατρο Νέου Κόσμου: (Κάτω χώρος) Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα, τηλ: 210 9212900
Πρεμιέρα: 14 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη (21:15)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ