Αποκριάτικη Αγρυπνία, Κυριακή προς Δευτέρα (24.00-04.00) στο ΔΘΠ - Πας και φεύγεις ο,τι ώρα θέλεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Αποκριάτικη Αγρυπνία, Κυριακή προς Δευτέρα (24.00-04.00) στο ΔΘΠ - Πας και φεύγεις ο,τι ώρα θέλεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και δημιουργική ομάδα του, BOUΛOUKI PROJECT, επιστρέφουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Insomnia Greca», την «Αγρυπνία της Αποκριάς».

Μετά το Θείο Βρέφος, αυτή τη φορά, υποδέχονται το θεό Διόνυσο. Σε συνέχεια της «Αγρυπνίας των Χριστουγέννων», ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και η ομάδα του Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη και Νεφέλη Σωτηράκη προσεγγίζει εκ νέου την έννοια του «ξένου» δημιουργώντας μαζί με φίλους καλλιτέχνες και με αφετηρία το πρόσωπο του Διονύσου ως «θεού ξένου» και των μορφών του στο πέρασμα του χριστιανισμού, μια βιωματική μεταμεσονύκτια περιήγηση στους υπόγειους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Αποκριάτικη Αγρυπνία, Κυριακή προς Δευτέρα (24.00-04.00) στο ΔΘΠ - Πας και φεύγεις ο,τι ώρα θέλεις [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Διόνυσος και οι Απόκριες
Τον Απρίλη του 1884, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για τη θεμελίωση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ήρθαν στην επιφάνεια, βάσεις τοιχοποιίας και τρεις επιγραφές που ταύτιζαν το μέρος με μία οικία Διονυσιαστών. Σε συνδυασμό με το παγανιστικό κλίμα των αποκριών, δημιουργείται η ιδιαίτερη συνθήκη μέσα στην οποία γεννιέται η «Αγρυπνία της Αποκριάς» (The Adeus Carne Insomnia).

Αποκριάτικη Αγρυπνία, Κυριακή προς Δευτέρα (24.00-04.00) στο ΔΘΠ - Πας και φεύγεις ο,τι ώρα θέλεις [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πας συμμετέχεις και φεύγεις ο,τι ώρα και όσες φορές θέλεις
Μια σειρά από in-situ εγκαταστάσεις και performances περιμένουν το κοινό. Και αυτή η παράσταση κατεβαίνει από τη σκηνή και ξετυλίγεται σε όλους τους χώρους του θεάτρου. Ο θεατής με την είσοδό του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραλαμβάνει διαβατήριο για την ιδιότυπη αυτή λέσχη και καλείται να περιηγηθεί στα υπόγεια διαμερίσματα του θεάτρου, από τους χώρους δοκιμών μέχρι το υποσκήνιο, να χαρτογραφήσει το πεδίο των δράσεων, να δει, να ανακαλύψει, να ενεργοποιήσει αισθήσεις και μνήμες και να γίνει κομμάτι των τεκταινόμενων.

Ξημερώματα κορυφώνεται με γλέντι
Η αγρυπνία, κατά την παράδοση των Χριστουγέννων, κορυφώνεται με μια κοινή τράπεζα αργά τη νύχτα. Αυτή τη φορά θα εξελιχθεί σε γλέντι με συνοδεία από το μουσικό σχήμα «Γκιντίκι» που θα παίξει ζωντανά, παραδοσιακά τραγούδια μέχρι τα ξημερώματα.
Για την «Αγρυπνία της Αποκριάς» συμπράττουν οι ηθοποιοί Μιλτιάδης Φιορεντζής, Ρίτα Λυτού, Μαρία Κοσκινά, Κατερίνα Λάττα, Πάνος Καμμένος καθώς και μια ομάδα εθελοντών.

Αποκριάτικη Αγρυπνία, Κυριακή προς Δευτέρα (24.00-04.00) στο ΔΘΠ - Πας και φεύγεις ο,τι ώρα θέλεις [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Γκιντίκι: Τάσος Κοφοδήμος, (λαούτο/φωνή), Φίλιππος Φασούλας (κλαρίνο/φωνή), Κωνσταντίνος Λάζος (κιθάρα/γκάιντα), Κωσταντής Παπακωνσταντίνου (κρουστά)

«Αγρυπνία»
Ξημερώνοντας Καθαρά Δευτέρα
Ωρες: από τις 24.00 έως τις 04.00
Σύλληψη ιδέας - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ντέλλας
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς, τηλ. 210 4143310-20

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ