Μικρές ανοιξιάτικες αποδράσεις -Οι ξενοδοχειακές τιμές σε 15 δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα [πίνακας & εικόνες] - iefimerida.gr

Μικρές ανοιξιάτικες αποδράσεις -Οι ξενοδοχειακές τιμές σε 15 δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα [πίνακας & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις δύο τριήμερες αργίες που έχει, ο Μάρτιος ενδείκνυται για μικρές ανοιξιάτικες αποδράσεις.

Πόσο θα κοστίσει όμως μια διανυκτέρευση στους προορισμούς που επιλέγουν οι περισσότεροι επισκέπτες εντός Ελλάδας και σε ποιες περιοχές οι τιμές αυξήκαν σε σχέση με πέρυσι; Στο ερώτημα αυτό απαντά έρευνα της trivago για τις ξενοδοχειακές τιμές όπως αυτές διαμορφώνονται τον Μάρτιο.

Μεταξύ των πόλεων με αύξηση στις ξενοδοχειακές τους τιμές για τον Μάρτιο συναντάται και η Αθήνα, με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 83 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η τιμή αυτή είναι κατά 12 τοις εκατό υψηλότερη, στο πλαίσιο ετήσιας σύγκρισης και κατά τέσσερα τοις εκατό, στο πλαίσιο μηνιαίας.

Σημαντική αύξηση σημειώνει και η μέση ξενοδοχειακή τιμή στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμορφώνεται στα 79 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αυξημένο κατά 10% σε ετήσια βάση.

Παρά το γεγονός ότι η Πάτρα αποτελεί παραδοσιακά πόλο έλξης τουριστών λόγω του καρναβαλιού, οι τιμές των ξενοδοχείων εμφανίζουν μείωση κατά 4% σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο Ναύπλιο, έναν κοντινό στην Αθήνα προορισμό η διανυκτέρευση ανέρχεται στα 67 ευρώ.

«Τσιμπημένες» παραμένουν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αράχωβα, όπου σε ετήσια βάση παρουσιάζουν αύξηση κατά 14%.

Οι μεγαλύτερες μεταβολές σημειώθηκαν στο Μέτσοβο, στα Ιωάννινα και το Καρπενήσι, όπου παρότι οι τιμές αυξήθηκαν αρκετά, παραμένουν εντός λογικών για την εποχή πλαισίων.

Μεγάλη είναι και η αύξηση των ξενοδοχείων στα μαγευτικά Χανιά

Οι μεταβολές των τιμών των ξενοδοχείων της Ελλάδας μεταβλήθηκαν τόσο αυξητικά, όσο και μειωτικά οδηγώντας τη μέση τιμή στο να διαμορφώνεται στα 84 ευρώ για τον Μάρτιο, 15 τοις εκατό υψηλότερα από τον Μάρτιο του 2015. Στον πίνακα φαίνονται αναλυτικά οι τιμές και οι συγκρίσεις με τον Φεβρουάριο και τον περασμένο μάρτιο.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ