Αγωνία για το μέλλον της ΕΒΖ- Καθυσυχάζει το υπουργείο Οικονομίας - iefimerida.gr

Αγωνία για το μέλλον της ΕΒΖ- Καθυσυχάζει το υπουργείο Οικονομίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαβεβαιώσεις ότι δεν διακινδυνεύει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης μετά την προσωρινή αναβολή συζήτησης του αιτήματος από την τράπεζα Πειραιώς δίνει το υπουργείο Οικονομίας.

Καθησυχάζοντας εργαζόμενους και τευτλοπαραγωγούς, που παραμένουν απλήρωτοι επί μακρόν, το υπουργείο το υπουργείο αναφέρει η προσωρινή αναβολή της συζήτησης του αιτήματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για τη χρηματοδότηση της εταιρείας, στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο που είχε υποβάλλει η διοίκησή της, δεν διακινδυνεύει το εν λόγω επιχειρηματικό σχέδιο και την ομαλή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησής της.

Το Υπουργείο είναι σε διαρκή διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών για τη σοδειά του Σεπτεμβρίου 2015 και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΒΖ. Παράλληλα, ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία τευτλοπαραγωγών την Τρίτη 15 Μαρτίου, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την εξόφληση των οφειλών και την βιωσιμότητα της καλλιέργειας και της ΕΒΖ.

Πάντως, οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας δηλώνουν απογοητευμένοι και κάνουν λόγο για εμπαιγμό εκ μέρους κυβερνητικών στελεχών. «Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας και παρόλο που εμείς παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και ήδη έχουμε σπείρει περισσότερα από 35.000 στρέμματα, ωστόσο διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά την ασυνέπεια και τον εμπαιγμό εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών», εξηγεί ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως ανέφερε ο κ. Μπογιαννίδης, «πλέον έχουμε εναποθέσει τις τελευταίες μας ελπίδες στη συνάντηση που θα προσπαθήσει να κλείσει για την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Γιώργος Λάμτζας με τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Σταθάκη και Βαγγέλη Αποστόλου αντίστοιχα, αλλά και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ