Συγκλονιστικές εικόνες με νεογέννητο μωρό στις λάσπες της Ειδομένης - iefimerida.gr

Συγκλονιστικές εικόνες με νεογέννητο μωρό στις λάσπες της Ειδομένης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συγκλονιστική εικόνα κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Πρόκειται για ένα νεογέννητο μωράκι το οποίο μία πρόσφυγας το κάνει το πρώτο του μπάνιο με ένα μπουκάλι κρύο νερό, έξω από τη σκηνή, ανάμεσα στις λάσπες στις οποίες βουλιάζει τις τελευταίες ημέρες η Ειδομένη λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων.

Συγκλονιστικές εικόνες με νεογέννητο μωρό στις λάσπες της Ειδομένης  | iefimerida.gr 0

Η φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τραβήχτηκε από τον Iker Pastor του πρακτορείου getty Images και αποτυπώνει το δράμα που περνούν αυτοί οι άνθρωποι. Ωστόσο και το Reuters ανέβασε φωτογραφίες.

Ο φωτογραφικός φακός των διεθνών πρακτορείων απαθανάτισε το θαύμα της ζωής μέσα στα λασπόνερα της Ειδομένης. Ένα νεογέννητο, ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών μέσα στις λάσπες. Μια ηλικιωμένη γυναίκα το κρατά σφιχτά και το ξεπλένει, ενώ ένας άντρας (πιθανότατα ο πατέρας του) μ' ένα μπουκάλι το πλένει ρίχνοντας του νερό, έξω στο κρύο.

Ερυθρός Σταυρός: Δεν έγινε ποτέ καμία γέννα στον καταυλισμό της Ειδομένης
Αυτή η φωτογραφία ενός βρέφους το οποίο απεικονίζεται μέσα σε λάσπες, σε καταυλισμό προσφύγων, έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έγινε λόγος για γυναίκα πρόσφυγα, η οποία γέννησε χωρίς τη βοήθεια των γιατρών μέσα στη σκηνή της στην Ειδομένη.
Ωστόσο, ο Ερυθρός Σταυρός από την πλευρά του, αρνείται ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η αστυνομία.
Μάλιστα, ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι δυο γυναίκες πρόσφυγες στην Ειδομένη, γέννησαν στις 6 Μαρτίου σε νοσοκομείο (και όχι στον καταυλισμό), η μία στις 4 το απόγευμα και η άλλη στις 6.

Συγκλονιστικές εικόνες με νεογέννητο μωρό στις λάσπες της Ειδομένης  | iefimerida.gr 1

Οπως έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter o δημοσιογράφος των IrishTimes Damian Mac Con Uladh το μωράκι γεννήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου. Η φωτογραφίες είναι των Αλέξανδρου Αβραμίδη και του Iker Pastor

Συγκλονιστικές εικόνες με νεογέννητο μωρό στις λάσπες της Ειδομένης  | iefimerida.gr 2
Συγκλονιστικές εικόνες με νεογέννητο μωρό στις λάσπες της Ειδομένης  | iefimerida.gr 3
Συγκλονιστικές εικόνες με νεογέννητο μωρό στις λάσπες της Ειδομένης  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ειδομένη γέννα μωρό λάσπες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ