Θάνατος Μιχαήλ Λέσιν: Από χτυπήματα στο κέφαλι πέθανε ο πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσίας

Το ενδεχόμενο της δολοφονίας είναι πλέον το επικρατέστερο σενάριο για το θάνατο του Μιχαήλ Λέσιν, του πρώην υπουργού Τύπου της Ρωσίας, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως ο Λέσιν έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή, το αμερικανικό δίκτυο ABC News μετέδωσε επικαλούμενο τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πως ο θάνατος του Λέσιν οφείλεται σε τραύμα στο κεφάλι από αμβλύ αντικείμενο.

Αναφέρεται επίσης πως ο Λέσιν κατά την ιατροδικαστική εξέταση είχε τραύματα στο λαιμό, στην πλάτη, στα χέρια και στα πόδια. Ο Λέσιν, ο οποίος ήταν υπουργός Τύπου από το 1999 έως το 2004 υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν, βρέθηκε αναίσθητος στο πάτωμα στο ξενοδοχείο Doyle Washington στις 5 Νοεμβρίου από άτομο που μπήκε στο δωμάτιο να ελέγξει την κατάστασή του. Κλήθηκε ασθενοφόρο και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επί τόπου. Το τηλεοπτικό κανάλι RT της Ρωσίας, επικαλούμενο συγγενείς του τότε, είπε ότι είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

Αυτό πάντως που δημιουργεί ερωτήματα είναι πως η αστυνομία είχε αναφέρει αρχικά πως στο δωμάτιο που διέμενε ο Λέσιν, δεν είχαν εντοπιστεί σημάδια πάλης κάτι που δείχνει πως ο πρώην Ρώσος υπουργός αιφνιδιάστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ