Στο πόδι οι σεισμολόγοι μετά τον χθεσινό σεισμό στη Ναύπακτο - iefimerida.gr

Στο πόδι οι σεισμολόγοι μετά τον χθεσινό σεισμό στη Ναύπακτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ευρύτερο χώρο της θαλάσσιας περιοχής του Ρίου – Αντιρρίου παρακολουθούν με προσοχή τις τελευταίες ώρες οι σεισμολόγοι, μετά τη χθεσινοβραδινή δόνηση 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Ναύπακτο, καθώς καταγράφονται δεκάδες μετασεισμοί.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο κυριότερος μετασεισμός ήταν έντασης 2,5 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα, ενώ εκτιμούν ότι γενικότερα η περιοχή βρίσκεται σε σεισμική διέγερση από το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχαν σημειωθεί και άλλες αλλεπάλληλες δονήσεις.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος «Όλοι αυτοί οι σεισμοί είναι στην ίδια σεισμική ακολουθία καθώς στην περιοχή βρίσκονται αρκετά ρήγματα» αλλά τονίζει πως τα εν λόγω ρήγματα δεν μπορούν να δώσουν μεγάλους σεισμούς. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν αποκλείει να υπάρξει και νέα δόνηση και για το λόγο αυτό παρακολουθεί στενά το φαινόμενο.
Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός για την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ