Τσίπρας: Μετά την ύφεση θα ακολουθήσει έκρηξη ανάπτυξης - iefimerida.gr

Τσίπρας: Μετά την ύφεση θα ακολουθήσει έκρηξη ανάπτυξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βέβαιος ότι παρά τις δυσκολίες «θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή» και ότι αυτή η χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, κάτι που, όπως είπε, αποδεικνύεται από μια σειρά απο γεγονότα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων για την απομείωση του χρέους και όλα αυτά θα έχουν αλυσιδωτές θετικές αντιδράσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Βασική πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι η επίτευξη ενός διττού στόχου: ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη, με ταυτόχρονη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ενώ επισήμανε ότι ο ΟΟΣΑ συμμερίζεται την άποψη ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάκαμψη, φέτος.

Ο γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα την οικονομική έρευνα για την Ελλάδα του 2016.

Ο κ. Γκουρία ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, είπε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσκολίες και απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες τόνισε: «Έλληνες μπορείτε να συνεχίζετε να στηρίζεστε στον ΟΟΣΑ».

Ο γγ του Οργανισμού ανέφερε ότι τα τελευταία έξι χρόνια η Ελλάδα έχει περάσει από μια φάση επίπονης ύφεσης με αύξηση της ανεργίας, μεγάλη πτώση του εισοδήματος και με αύξηση των επιπέδων της φτώχειας και της ανισότητας, επισημαίνοντας ότι η προσφυγική κρίση έχει επιφέρει σοβαρές οικονομικές συνέπειες στη χώρα, η οποία χρειάζεται σημαντική οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Ανχελ Γκουρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ