Ιωάννινα: Στην Κόνιτσα οι πρώτοι 150 πρόσφυγες -Μπουλντόζες του στρατού ετοιμάζουν το αεροδρόμιο Κατσικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιωάννινα: Στην Κόνιτσα οι πρώτοι 150 πρόσφυγες -Μπουλντόζες του στρατού ετοιμάζουν το αεροδρόμιο Κατσικά [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Παιδιού, στην Κόνιτσα, αναμένεται να φτάσουν αύριο το πρωί, οι πρώτοι 150 πρόσφυγες που θα δεχτεί η Ήπειρος.

Πρόκειται για οικογένειες με παιδιά, που θα φιλοξενηθούν εκεί για λίγες ημέρες, έως ότου να ετοιμαστεί άλλος χώρος, πολύ πιθανό η Μαθητική Εστία στα Δολιανά Καλπακίου.

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή των προσφύγων ξεκίνησαν από χθες. Το Κέντρο Προστασίας βρίσκεται κοντά στην πλατεία της κωμόπολης και μέχρι πέρυσι φιλοξενούσε ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες, που είχαν μεταφερθεί εκεί με εισαγγελική παραγγελία.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και είπε ότι εντός της ημέρας θα καλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει ευαισθησία απέναντι στο θέμα, γιατί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας είναι προσφυγές που ήρθαν από την Καππαδοκία πριν από 90 χρόνια.

Μπήκαν οι μπουλντόζες του στρατού στον Κατσικά

Όπως αναφέρει πάντως το epiruspost.gr, ξεκίνησε από το πρωί η διαμόρφωση των εγκαταστάσεων του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου Κατσικά σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.

Ιωάννινα: Στην Κόνιτσα οι πρώτοι 150 πρόσφυγες -Μπουλντόζες του στρατού ετοιμάζουν το αεροδρόμιο Κατσικά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι μπουλντόζες ήδη έπιασαν δουλειά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το γραφειοκρατικό κομμάτι της διαδικασίας ήρθε "πακέτο" από τις κεντρικές υπηρεσίες... Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και τα χαλίκια για την επίστρωση, μεταφέρονται από άλλες περιοχές της χώρας, όπου έχει συνάψει συμβάσεις ο στρατός.

Ιωάννινα: Στην Κόνιτσα οι πρώτοι 150 πρόσφυγες -Μπουλντόζες του στρατού ετοιμάζουν το αεροδρόμιο Κατσικά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε πρώτη φάση, στο παλιό αεροδρόμιο διαμορφώνονται πενήντα στρέμματα, όπου θα τοποθετηθούν τετρακόσιες σκηνές των οκτώ και δέκα ατόμων.

Φαίνεται ότι κεντρική απόφαση είναι να οδηγηθεί ο μεγαλύτερος όγκος προσφύγων στον Κατσικά και στην Φιλιππιάδα, όπου κι εκεί οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Ιωάννινα: Στην Κόνιτσα οι πρώτοι 150 πρόσφυγες -Μπουλντόζες του στρατού ετοιμάζουν το αεροδρόμιο Κατσικά [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ιωάννινα: Στην Κόνιτσα οι πρώτοι 150 πρόσφυγες -Μπουλντόζες του στρατού ετοιμάζουν το αεροδρόμιο Κατσικά [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόνιτσα κατσικας πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ