Η Κομισιόν προειδοποιεί έξι χώρες για τα ελλείμματα- Να συμμορφωθούν, αλλιώς μέτρα - iefimerida.gr

Η Κομισιόν προειδοποιεί έξι χώρες για τα ελλείμματα- Να συμμορφωθούν, αλλιώς μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους προϋπολογισμούς έξι κρατών - μελών της Ε.Ε. έκρουσε η Κομισιόν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επανεμφάνισης των ελλειμμάτων.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ζήτησε από τις Ισπανία, Βέλγιο, Κροατία, Φινλανδία, Ιταλία και Ρουμανία να επιδείξουν εγκράτεια ως προς τις δαπάνες του 2016, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση των ελλειμμάτων.

Οπως είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις «έχουμε εντοπίσει έξι χώρες των οποίων οι δημοσιονομικές στρατηγικές μπορεί να συνεπάγονται κινδύνους για την τήρηση των υποχρεώσεων τους στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και για αυτό στέλνουμε έγκαιρα ένα σήμα προειδοποίησης.

Σημειώνει ότι βάσει του Συμφώνου, το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του δημόσιου χρέους στο 60% του ΑΕΠ. Η μη τήρηση των κανόνων δύναται να επιφέρει τη στενή εποπτεία της εφαρμογής του προϋπολογισμού από την Κομισιόν, όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη με την Ισπανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ