Βραβεύθηκε το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη -Διάκριση για το σατιρικό βίντεο σε γερμανικά βραβεία [βίντεο] - iefimerida.gr

Βραβεύθηκε το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη -Διάκριση για το σατιρικό βίντεο σε γερμανικά βραβεία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην επικαιρότητα επανέρχεται το... υψωμένο μεσαίο δάχτυλο του Γιάνη Βαρουφάκη, περίπου ένα χρόνο μετά από τις συζητήσεις που είχε προκαλέσει.

Το σατιρικό βίντεο του Γιαν Μπόχμερμαν απέσπασε το γερμανικό τηλεοπτικό βραβείο Grimme, στην κατηγορία «διασκέδαση».

Για αρκετές ημέρες, τον Μάρτιο του 2015, οι Γερμανοί τηλεθεατές- αλλά και οι Ελληνες πολίτες- προσπαθούσαν να καταλάβουν αν ο τότε υπουργός Οικονομικών είχε υψώσει το μεσαίο του δάχτυλο, προς τη Γερμανία, σε παλιότερη ομιλία του.

Μετά από την πρώτη προβολή του βίντεο, το ZDF ανακοίνωσε ότι ο παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής Γιαν Μπόχμερμαν είχε «πειράξει» το βίντεο, το οποίο είχε ήδη βέβαια γίνει viral. Ο Γερμανός ισχυρίστηκε ότι παραποίησε ένα βίντεο που ήταν από ομιλία που είχε κάνει το 2013 ο κ. Βαρουφάκης στην Κροατία. Και έδειξε, σε νέα εκπομπή του, πώς το έκανε.

Ομως, στην πραγματικότητα δεν το είχε «πειράξει», όπως, ανακοίνωσε αργότερα το κανάλι, προσθέτοντας ότι με όλο αυτό ο Μπόχμερμαν ήθελε απλά να δείξει πόσο εύκολο είναι να παραποιηθεί ένα υλικό και να ξεγελαστούν τα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ