Οκτώ χρόνια χωρίς τον Μάριο Τόκα - Ενα μεγάλο αφιέρωμα στον συνθέτη, με σημαντικούς ερμηνευτές [εικόνες] - iefimerida.gr

Οκτώ χρόνια χωρίς τον Μάριο Τόκα - Ενα μεγάλο αφιέρωμα στον συνθέτη, με σημαντικούς ερμηνευτές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις 2 sold out συναυλίες σε Ηρώδειο και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται ακόμα ένα αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα και τα τραγούδια του, τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Θέατρο Badminton.

Ένα μουσικό αφιέρωμα, γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα, με εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας, από σημαντικούς ερμηνευτές του ελληνικού πενταγράμμου, οκτώ χρόνια από το θάνατο του συνθέτη.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης και η Δήμητρα Σταθοπούλου με τη συνοδεία δεκαμελούς λαϊκής ορχήστρας που διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Θα ερμηνεύσουν τραγούδια της παρέας, του αγώνα, του έρωτα, της ψυχής, σταθμούς στο μουσικό γίγνεσθαι, όπως «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Η εθνική μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν τρελό φορτηγό», «Δίδυμα φεγγάρια», «Αννούλα του χιονιά», αλλά και «Η Δική μου πατρίδα», «Πενταδάκτυλος». Τραγούδια με μηνύματα ελπίδας για την επανένωση του νησιού με μια βιώσιμη λύση, μελωδίες που τιμούν την συμπλήρωση των 60 χρόνων του αγώνα των Ελληνοκυπρίων εναντίον της Βρετανικής κυριαρχίας.
Στην παράσταση, την οποία έχουν επιμεληθεί στενοί συνεργάτες του μουσικοσυνθέτη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, «ζωντανεύει» το έργο και η προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, καθώς και η αξιομνημόνευτη προσωπικότητά του, επιχειρώντας να θυμίσει στο κοινό τη σύντομη αλλά λαμπρή πορεία του.

Οκτώ χρόνια χωρίς τον Μάριο Τόκα - Ενα μεγάλο αφιέρωμα στον συνθέτη, με σημαντικούς ερμηνευτές [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Απο το αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Επιθυμία μας αλλά και ηθική υποχρέωση, είναι η προστασία του μουσικού έργου του Μάριου, η διατήρησή του και η αξιοποίησή του. Με βάση αυτό το σκεπτικό και με την βοήθεια καλών φίλων και συνεργατών, πραγματοποιείται και η μουσική παράσταση - αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου» λέει η σύζυγος του συνθέτη Αμαλία Τόκα. «Προσδοκούμε λοιπόν, μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και ψυχαγωγίας, φωτίζοντας λίγο αυτό το γκρίζο περιβάλλον που όλοι μας βιώνουμε. Έχουμε ως συνοδοιπόρο αυτό που ο ίδιος ο Μάριος έλεγε, ότι δηλαδή, με τα τραγούδια του προσπαθούσε να φτιάχνει παρέες, να φέρνει τον ένα κοντά στον άλλον και ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνον όταν κάτι γράφεται με συναίσθημα και αλήθεια. Ίσως γι αυτό ν΄ αγαπιούνται τα τραγούδια του από τον κόσμο, γιατί "του μίλησαν", γιατί "μιλάνε" στην καρδιά του», εξηγεί η σύμβουλος του προγράμματος της συναυλίας Αμαλία Τόκα

Σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει ανάγκη από ανάταση ψυχής, τα τραγούδια του Μάριου Τόκα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δύναμης, τονίζουν οι συμμετέχοντες. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σύνθεση του προγράμματος έχει αναλάβει ο παραγωγός και μελετητής της ελληνικής μουσικής Ηλίας Μπενέτος, ενώ τα κείμενα είναι του συγγραφέα και δημοσιογράφου, Μηνά Βιντιάδη.

Badminton Theater
Δευτέρα 4 Απριλίου (20.30)
Από 10 μέχρι 35 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ