Γιατί στα ξενοδοχεία βάζουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι -Απίθανη ιστορία [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί στα ξενοδοχεία βάζουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι -Απίθανη ιστορία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν καταφέρει έστω και μια φορά να μείνουν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο τότε και εσείς θα έχετε βρει την ευχάριστη έκπληξη που κρύβεται στο μαξιλάρι του κρεβατιού: Το μικρό σοκολατάκι!

Γιατί, όμως, στα ξενοδοχεία υπάρχει πάντα ένα μικρό σοκολατάκι στο μαξιλάρι; Ποια ιστορία κρύβεται από αυτή την ωραία, μικρή χειρονομία;

Γιατί στα ξενοδοχεία βάζουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι -Απίθανη ιστορία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κάποια στιγμή στις αρχές του 1950, ο ηθοποιός Κάρι Γκραντ βρέθηκε στο πολυτελές Mayfair Hotel στο κέντρο του Σαιντ Λούις. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έμενε εκεί. Πήγαινε συχνά, έμενε στη σουίτα του τελευταίου ορόφου και πάντα συναντούσε εκεί μια συγκεκριμένη γυναίκα (εκείνη την εποχή ο Γκραντ ήταν παντρεμένος με την τρίτη σύζυγό του, την ηθοποιό Betsy Drake.) Στη συγκεκριμένη στιγμή που «γεννήθηκε» η ιδέα για το σοκολατάκι κάτω από το μαξιλάρι, η γυναίκα που συναντούσε ο Γκραντ είχε φθάσει πριν από εκείνον στη σουίτα. Ο ηθοποιός, όμως, είχε φροντίσει να της αφήσει σοκολατένια ίχνη. Στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, απέναντι από το κρεβάτι, και πάνω στο μαξιλάρι (είχε αφήσει, ακόμη, ένα γράμμα πάνω στο κρεβάτι, το περιεχόμενο του οποίου, όπως και η ταυτότητα της γυναίκας έμειναν απόρρητες...).

Γιατί στα ξενοδοχεία βάζουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι -Απίθανη ιστορία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

O Κάρι Γκραντ

Ο διευθυντής του Mayfair έμαθε για το τέχνασμα της σοκολάτας του Γκραντ, πιθανότατα επειδή ο ηθοποιός είχε αναθέσει -κρυφά- σε κάποιον υπάλληλο του ξενοδοχείου να αγοράσει και να τοποθετήσει στο δωμάτιο τα σοκολατάκια. Η ιδέα του άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισε να βάζει στα μαξιλάρια των κρεβατιών όλων των δωματίων ένα σοκολατάκι, πουλώντας το μάλιστα σαν μια από τις πολλές, βασικές ανέσεις του ξενοδοχείου.

Η φήμη για το σοκολατάκι διαδόθηκε και πολλά ξενοδοχεία υιοθέτησαν την πρακτική (αν και η Mayfair τη διέκοψε μετά από λίγα χρόνια).

Γιατί στα ξενοδοχεία βάζουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι -Απίθανη ιστορία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πάντως, όταν το ξενοδοχείο πωλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και άλλαξε διεύθυνση αλλά και όνομα, δουλεύει πλέον ως Magnolia Hotel St. Louis, η παράδοση με το σοκολατάκι επανήλθε!

Γιατί στα ξενοδοχεία βάζουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι -Απίθανη ιστορία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Γιατί στα ξενοδοχεία βάζουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι -Απίθανη ιστορία [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η σουίτα Κάρι Γκραντ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ