Νταβούτογλου σε Τσίπρα: Εχουμε εκλογές το 2019 στην Τουρκία, έλα να κατέβουμε μαζί - iefimerida.gr

Νταβούτογλου σε Τσίπρα: Εχουμε εκλογές το 2019 στην Τουρκία, έλα να κατέβουμε μαζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου κύλησε η χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Σμύρνη.

Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές ήταν κατά τη διάρκεια της ανακύρηξης του κ. Τσίπρα σε επίτιμο διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας ιδιωτικού πανεπιστημίου της Σμύρνης, αλλά και αμέσως μετά κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν των δυο πρωθυπουργών. Κατά τη διάρκεια της τελετής στο πανεπιστήμιο, σε κάποια στιγμή ο επικεφαλής του πανεπιστημίου, το οποίο έχει στενές σχέσεις και ανήκει ουσιαστικά στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης Εκρέμ Ντεμίρτας, του είπε σε μία έκρηξη φιλοφρόνησης ότι εάν έβαζε υποψήφιος στην Τουρκία θα εκλεγόταν!

Αργότερα, στο δείπνο, ο Ελληνας πρωθυπουργός, με αφορμή τα όσα είχε πει νωρίτερα ο Ντεμιρτάς, απευθύνθηκε προς τον κ. Νταβούτογλου του είπε με χιουμοριστική διάθεση ότι «θα μπορούσαμε να κατέβουμε μαζί στις εκλογές».

Ο τούρκος πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και μόλις ανέβηκε στο βήμα για το δικό του χαιρετισμό αποδέχθηκε την... πρόκληση, λέγοντας ότι «έχουμε εκλογές το 2019, θα κατέβουμε μαζί», προκαλώντας και αυτός με τη σειρά του γέλιο στην αίθουσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ