Σαφάρι ελέγχων και πρόστιμα σε επιχειρήσεις στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη - iefimerida.gr

Σαφάρι ελέγχων και πρόστιμα σε επιχειρήσεις στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σωρεία παραβάσεων που αφορούν τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής, την αδήλωτη εργασία και την ασφαλιστική νομοθεσία διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό προσφύγων της Ειδομένης και στη γύρω περιοχή.

Κατά τους εντατικούς ελέγχους που έγιναν το προηγούμενο 24ωρο, συνολικά βεβαιώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας σε δύο καντίνες, ένα κυλικείο κι ένα ψητοπωλείο - ουζερί.

Τους ελέγχους πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. οι παραβάσεις έχουν ως εξής:

  • σε κυλικείο βεβαιώθηκε η μη έκδοση 155 αποδείξεων, συνολικού ποσού 1.250 ευρώ, η απασχόληση δύο εργαζομένων χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και ακόμη μία παράβαση ασφαλιστικής νομοθεσίας,
  • σε ψητοπωλείο - ουζερί διαπιστώθηκε η μη έκδοση 16 αποδείξεων, συνολικού ποσού 100 ευρώ, όπως επίσης η απασχόληση τριών εργαζομένων, χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
  • σε καντίνα βεβαιώθηκε η απασχόληση εργαζομένου, χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
  • σε άλλη καντίνα πιστοποιήθηκε η μη έκδοση 22 αποδείξεων, συνολικού ποσού 212 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και μία παράβαση ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Και πρόστιμα σε επιχειρήσεις κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας−Θεσσαλονίκης−Ευζώνων

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας− Θεσσαλονίκης− Ευζώνων και δεν συμμορφώθηκαν με τις ανώτατες τιμές πώλησης για συγκεκριμένα είδη επέβαλε η γενική γραμματεία Εμπορίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης 23757 (ΦΕΚ Β 520-02-2016) σύμφωνα με την οποία καθορίστηκαν οι ανώτατες τιμές πώλησης για συγκεκριμένα είδη από σημεία - επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας− Θεσσαλονίκης− Ευζώνων, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενεργεί σχετικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, από ελέγχους που έγιναν στις 4 και 5 Μαρτίου 2016 κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε 24 επιχειρήσεις, βεβαιώθηκαν εννέα παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας για υπέρβαση τιμή είδους και έλλειψη είδους και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα αξίας 4.500 ευρώ.

Επίσης, βεβαιώθηκε μία παράβαση του ν. 4264/2014 στην περιοχή των Διαβατών για άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ αδείας και αφορούσε σταθμευμένο όχημα που πωλούσε είδη περιπτέρου, στον ιδιοκτήτη του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της σε συνεργασία με τις περιφέρειες, θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους και θα παρακολουθούν τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ