Μέρκελ σε Παπαδήμο: Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα - iefimerida.gr

Μέρκελ σε Παπαδήμο: Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε σήμερα τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο ότι η Γερμανία «θα υποστηρίξει» την Ελλάδα στις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση.

«Χαίρομαι για τη συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι η Γερμανία θα σας υποστηρίξει, όπως και τον Ελληνικό λαό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αντιμετωπίσετε τις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης και της ευρωζώνης», αναφέρει η κ. Μέρκελ στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά της προς τον κ. Παπαδήμο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική καγκελαρία.

Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε επίσης «στην ωραία και βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών», η οποία ελπίζει ότι «θα ενισχυθεί και θα βαθύνει» ακόμη περισσότερο. «Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες. Η κυβέρνησή σας πρέπει επίσης να προχωρήσει και να εφαρμόσει τις απαραίτητες και αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», επεσήμανε η κ. Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον κ. Παπαδήμο.

Πεπεισμένος ο Γιούνκερ πως η νέα κυβέρνηση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα τιμήσει όλες τις δεσμεύσεις της στην ευρωζώνη.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία διαθέτει μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, δε θα αφήσει να πλανάται η σκιά της αμφιβολίας για την δέσμευσή της να βγάλει την Ελλάδα από τη σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και ότι θα τιμήσει το σύνολο των δεσμεύσεών της προς τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ