Εγκαταλείπουν τη Σαράποβα οι χορηγοί – Απώλειες 70 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Εγκαταλείπουν τη Σαράποβα οι χορηγοί – Απώλειες 70 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, όμως πλέον τα ηνία στη συγκεκριμένη κατηγορία δεδομένα θα τα χάσει. Ενας-ένας οι χορηγοί εγκαταλείπουν τη Μαρία Σαράποβα μετά την επιβεβαίωση για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η ουσία στην οποία βρέθηκε θετική η Σαράποβα ήταν νόμιμη έως και την τελευταία ημέρα του 2015. Ωστόσο στην ειδοποίηση που έλαβε στις 22 Δεκεμβρίου, όπως παραδέχθηκε η ίδια, δεν έδωσε σημασία διαβάζοντας τη νέα λίστα, γεγονός που την έφερε μπροστά σε ένα ακόμη σκάνδαλο ντόπινγκ στον αθλητισμό.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ένας-ένας οι χορηγοί εγκαταλείπουν την Σαράποβα αφού δεν θέλουν να ταυτιστούν με μια αθλήτρια και μάλιστα του δικού της βεληνεκούς, που έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πρώτη ήταν η Nike, η οποία έσπασε το συμβόλαιο με την πανέμορφη Ρωσίδα, εκδίδοντας μάλιστα και την ακόλουθη ανακοίνωση: «Νιώθουμε λύπη και έκπληξη για τα νέα σχετικά με τη Σαράποβα. Αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συνεργασία μας μαζί της, όσο διεξάγεται η έρευνα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση». ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωση της.

Λίγο αργότερα και η εταιρία ρολογιών TAG Heuer ανακοίνωσε πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό της με τη διάσημη τενίστρια.

Η ζημιά στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Σαράποβα υπολογίζεται κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα πρέπει να επιστρέψει και το ποσό που αποκόμισε από τη συμμετοχή της στο Australian Open τις πρώτες μέρες του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρία Σαράποβα ντόπινγκ χορηγοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ