Σοκ στο τένις: Η Σαράποβα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ντοπαρισμένη! [βίντεο] - iefimerida.gr

Σοκ στο τένις: Η Σαράποβα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ντοπαρισμένη! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μαρια Σαράποβα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στο Λος Άντζελες ότι βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία κατά τη διάρκεια του Australian Open.

Η ουσία απαγορεύτηκε από την 1η Ιανουαρίου του 2016, ενώ το τουρνουά διεξήχθη τον ίδιο μήνα. Πάντως, η ίδια ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει το τένις.

«Δεν θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω πραγματικά ότι θα μου δοθεί άλλη μια ευκαιρία», δήλωσε η Μαρία Σαράποβα στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Λος Άντζελες και στην οποία αποκάλυψε ότι βρέθηκε ντοπέ και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για αυτό, παρά μόνο τον εαυτό μου. Στο τέλος της ημέρας, ό, τι κάνεις είναι για σένα."

Η Ρωσίδα τενίστρια τόνισε ότι επί δέκα χρόνια έκανε χρήση του ίδιου φαρμάκου, που περιλαμβάνει την ουσία στην οποία βρέθηκε ντοπαρισμένη. Μέχρι πριν από λίγο καιρό η συγκεκριμένη ουσία δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των απαγορευμένων.

Η ανακοίνωση της ITF (International Tennis Federation)

"Μετά τη δήλωση της Μαρία Σαράποβα η ITF επιβεβαιώνει τα ακόλουθα:

1) Στις 26 Ιανουαρίου η κ. Σαραπόβα πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

2) Το δείγμα εξετάστηκε από τα εργαστήρια της WADA και βρέθηκε θετικό στην "meldonium" η οποία θεωρείται ως απαγορευμένη ουσία σύμφωνα με τον κώδικα της WADA.

3) Στις 2 Μαρτίου έγινε γνωστό στην κ. Σαραπόβα ότι κατηγορείται πως παρενέβη τους κανονισμούς του ντόπινγκ.

4) Η κ. Σαραπόβα αποδέχτηκε τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος στις 26 Ιανουαρίου.

5) Αφού δεν προβλέπεται συγκεκριμένη τιμωρία για την ουσία "meldonium" η κ. Σαραπόβα αποβάλλεται προσωρινά από τις 12 Μαρτίου μέχρι να παρθεί απόφαση για την υπόθεση".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαράποβα τένις ντοπαρισμένη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ