Στις Βρυξέλλες σφάζονται -Οχι στη φράση «κλείνουν τα σύνορα», ναι στη φράση «το βάρος μεταφέρεται στην Τουρκία» - iefimerida.gr

Στις Βρυξέλλες σφάζονται -Οχι στη φράση «κλείνουν τα σύνορα», ναι στη φράση «το βάρος μεταφέρεται στην Τουρκία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φράση «οι 28 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν την Κυριακή να κλείσουν τον Δρόμο των Βαλκανίων» που ήταν στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής προκάλεσε ένταση και εκνευρισμό.

Η πρώτη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση ήταν χλιαρή και κυβερνητικές πηγές δήλωναν πως φαίνεται οριστικό ότι θα κλείσουν τα σύνορα.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα και μετά τη συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα, η γερμανίδα καγκελάριος αρνήθηκε να υπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διατύπωση στη συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να αλλάξει.

Μάλιστα στις Βρυξέλλες ακούγεται πως η φράση που θα αντικαταστήσει αυτή με τα «κλειστά σύνορα» θα αναφέρει ότι «το βάρος μεταφέρεται από τους βαλκανικούς δρόμους στην Τουρκία».

Το «πικάρισμα» του Μπορίσοφ

Πάντως ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, έσπευσε να «πικάρει» την Ελλάδα, Με ανάρτησή του στο twitter, ανέβασε την οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών με το σχόλιο:

«Η Βουλγαρία απέδειξε την ικανότητά της να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ως χώρα από την ζώνη Σένγκεν».

Στις Βρυξέλλες σφάζονται -Οχι στη φράση «κλείνουν τα σύνορα», ναι στη φράση «το βάρος μεταφέρεται στην Τουρκία» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ