H Google φτιάχνει τα βιβλία του μέλλοντος με εικόνες και ήχο [εικόνες] - iefimerida.gr

H Google φτιάχνει τα βιβλία του μέλλοντος με εικόνες και ήχο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα παιδιά αποτελούν έμπνευση για την Google, με την εταιρεία να καταθέτει νέες πατέντες ευρεσιτεχνίας, θέλοντας να αλλάξει τα δεδομένα διαβάσματος.

Μία από τις πατέντες αφορά ένα διαδραστικό βιβλίο με αισθητήρες πίεσης και κίνησης, ενσωματωμένες στις σελίδες.

Οπως σημειώνει το engadget, με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας, ο αναγνώστης «βλέπει» pop up εικόνες και ήχους από το βιβλίο, οι οποίες ενεργοποιούνται με την αλλαγή σελίδας ή την άσκηση πίεσης σε κάποιο σημείο και αφορά την πρώτη πατέντα της Google το «Interactive Book». Το βιβλίο θα έχει στη «ράχη» του, συσκευή, που προβάλλει εικόνες, ενώ ένα ενσωματωμένο ηχείο θα εμπλουτίζει την εμπειρία.

Η δεύτερη πατέντα είναι για το «Media Enhanced Pop-up Book», που συγχρονίζεται με το κινητό ή το tablet, για να χαρίσει επιπλέον περιεχόμενο. Κάθε σελίδα του βιβλίου έχει μια δεύτερη, ψηφιακή σελίδα η οποία «ανοίγει» στη φορητή συσκευή και προβάλλει εικόνες και βίντεο.

Οι ιδέες της Google είναι καινοτόμες, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει αν η πατέντα θα γίνει πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google διάβασμα πατέντες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ