Μια καλύβα που μετακινείται -Απίστευτοι Βρετανοί [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια καλύβα που μετακινείται -Απίστευτοι Βρετανοί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρειάστηκε 6.500 ευρώ, επτά μήνες μαστορεμάτων αλλά και την μεσολάβηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για να μπορέσει ο 51χρονος Κέβιν Νίκς να βγει στους δρόμους με την ταχύτερη καλύβα του κόσμου.

Μηχανικός στο επάγγελμα ο Νίκς πάντα λάτρευε τα μαστορέματα, κανένας όμως δεν περίμενε ότι θα μετέτρεπε το παλιό του Volkswagen Passat, ηλικίας 16 ετών, σε ένα μοναδικό όχημα το οποίο θα έπιανε ταχύτητες που θα έφταναν τα 115 χιλιόμετρα την ώρα.
«Κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν», τονίζει ο Κέιβιν, «συνέχεια το φωτογραφίζουν και το ποστάρουν στα social media. Ποια διαφήμιση θα μπορούσε να είναι καλύτερη από αυτή;» εξηγεί ο 51χρονος που μέσα σε μια μέρα δέχθηκε 20 κλήσεις από διαφημιστικές εταιρείες.

Μια καλύβα που μετακινείται -Απίστευτοι Βρετανοί [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τη Daily Mail το μεγαλεπήβολο του σχέδιο να βγει στους δρόμους της Βρετανίας παραλίγο να ναυαγήσει λόγω της Αγγλικής γραφειοκρατίας. Αυτό όμως δεν πτόησε τον 51χρονο που απευθύνθηκε στον βουλευτή της περιοχής του που δεν είναι άλλος από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Μια καλύβα που μετακινείται -Απίστευτοι Βρετανοί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο email εξήγησε στον Πρωθυπουργό ότι η αρμόδια υπηρεσία που θα δώσει την τελική άδεια για την κυκλοφορία του οχήματος του του βάζει συνεχώς εμπόδια και κωλυσιεργεί.

Μια καλύβα που μετακινείται -Απίστευτοι Βρετανοί [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τρεις ημέρες μετά έλαβε την απάντηση με την υπογραφή του πρωθυπουργού.

Μια καλύβα που μετακινείται -Απίστευτοι Βρετανοί [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Αγαπητέ κύριε Nicks, σας ευχαριστώ που μου γράψατε για την κινούμενη καλύβα σας. Δείχνει ενδιαφέρον που μεταμορφώσατε το παλιό σας αυτοκίνητο, ένα σχέδιο που είμαι σίγουρος πως χρειάστηκε πολύ χρόνο και προσπάθεια. Σχετικά με την αδειοδότησή του, έγραψα στον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας για λογαριασμό σας, ζητώντας να βοηθήσει. Ας δούμε τι έχει να πει».

Μια καλύβα που μετακινείται -Απίστευτοι Βρετανοί [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μετά από 4,5 μήνες αναμονής και αναβολών ο 51χρονος πέρασε τον όχημα του από τον απαραίτητο έλεγχο και πήρε την άδεια κυκλοφορίας.

Μια καλύβα που μετακινείται -Απίστευτοι Βρετανοί [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καλύβα Ντέιβιντ Κάμερον Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ