ΗΠΑ προς Ελλάδα: «τηρήστε τις δεσμέυσεις που αναλάβατε» - iefimerida.gr

ΗΠΑ προς Ελλάδα: «τηρήστε τις δεσμέυσεις που αναλάβατε»

OMPAMA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ καλό το κλίμα που μεταφέρεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για το σχηματισμό της κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο. Ο Ομπάμα καλεί την Ελλάδα να τιμήσει την υπογραφή της και να αναλάβει τις ευθύνες της τηρώντας τα συμφωνηθέντα.

Μεγάλη ικανοποίηση για τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας εκφράζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες δια του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ. «Είναι ανάγκη να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που έχουν αναληφθεί προς το ΔΝΤ και την ΕΕ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τόνερ, ο οποίος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης Ομπάμα να συνεργαστεί με το νέο πρωθυπουργό. «Η Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο και μακροχρόνιο φίλο των ΗΠΑ» σημείωσε με νόημα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, κάτι που φάνηκε και κατά τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου Ομπάμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επικοινωνήσει και με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στον οποίο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του, την ώρα που ο τελευταίος αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον γερουσιαστή Μάριο Μόντι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ