Σκοπιανοί αστυνομικοί κακοποιούν πρόσφυγες στην Ειδομένη -Τι καταγγέλλουν οι Γιατροί του Κόσμου - iefimerida.gr

Σκοπιανοί αστυνομικοί κακοποιούν πρόσφυγες στην Ειδομένη -Τι καταγγέλλουν οι Γιατροί του Κόσμου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κακοποιήσεις προσφύγων από τους Σκοπιανούς αστυνομικούς και στρατιωτικούς καταγγέλλουν οι «Γιατροί του Κόσμου» τονίζοντας μάλιστα ότι «είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά».

Η συντονίστρια των Γιατρών του Κόσμου στην Ειδομένη, Κορίνα Κανίστρα μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για βαριές κακώσεις προσφύγων, κάποιοι από τους οποίους χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

«Αυτό αφορούσε αρχικά Μαροκινούς και Αλγερινούς που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα και ήταν παράνομοι, τώρα έχει αρχίσει να αφορά ακόμα και Ιρανούς, Ιρακινούς που είναι νόμιμοι και έχουν χαρτιά και θεωρούν ότι τα χαρτιά τους είναι πλαστά από την απέναντι πλευρά», εξήγησε.

Η κ. Κανίστρα ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση ενός 18χρονου Ιρανού, ο οποίος υπέστη πολύ βαριές κακώσεις. «Είχε περάσει τα σύνορα και θεώρησαν οι αρχές εκεί ότι τα χαρτιά του ήταν πλαστά και δεν τα δέχθηκαν», δήλωσε η συντονίστρια των Γιατρών του Κόσμου στην Ειδομένη.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα σε βίντεο που ανέβασε η Bild φαινόταν ένας Σκοπιανός συνοριοφύλακας να χτυπάει εντελώς απρόκλητα έναν πρόσφυγα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ