Ο Μπίλι Κρίσταλ θα παρουσιάσει τα φετινά Όσκαρ - iefimerida.gr

Ο Μπίλι Κρίσταλ θα παρουσιάσει τα φετινά Όσκαρ

Μπίλι Κρίσταλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διοργανωτές της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ επέλεξαν και πάλι τον κωμικό Μπίλι Κρίσταλ για παρουσιαστή της βραδιάς, ύστερα από την αποχώρηση ενός παραγωγού της τελετής και του ηθοποιού Έντι Μέρφι που είχε αρχικά επιλεγεί ως ο οικοδεσπότης.

Ο Κρίσταλ, ο οποίος έχει παρουσιάσει οκτώ φορές την τελετή, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα αναλάβει και φέτος τον ίδιο ρόλο και ότι ανυπομονεί να το κάνει.

Η αλλαγή αυτή προέκυψε όταν ο παραγωγός Μπρετ Ράτνερ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας χρησιμοποίησε μια υποτιμητική λέξη για τους ομοφυλόφιλους στη διάρκεια προβολής της ταινίας του «Πώς να κλέψετε έναν ουρανοξύστη» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Έντι Μέρφι.

Ακολούθησαν οι έντονες αντιδράσεις τόσο από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων όσο και από μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Την Δευτέρα ο Ράτνερ ζήτησε δημοσίως συγγνώμη και μια ημέρα αργότερα παραιτήθηκε. Ο Μέρφι, τον οποίο είχε προτείνει ο Ράτνερ, παραιτήθηκε την Τετάρτη.

Ο Κρίσταλ θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς παρουσιαστές της τελετής. Παρουσίασε για πρώτη φορά την τελετή το 1990 και για τελευταία φορά το 2004.

Η τελετή απονομής των Όσκαρ για τις ταινίες του 2011 θα διοργανωθεί στις 26 Φεβρουαρίου του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ