Η Κέρκυρα μετατρέπεται σε «Βενετία του 18ου αιώνα» [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Κέρκυρα μετατρέπεται σε «Βενετία του 18ου αιώνα» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλουμιστές βενετσιάνικες μάσκες και ακριβά κοστούμια εποχής, το κύριο χαρακτηριστικό του καρναβαλιού της Κέρκυρας.

Σε μία άλλη εποχή έχει μεταμφιεστεί η πόλη της Κέρκυρας στην οποία από χθες το μεσημέρι κόμισσες, κόντες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες έκαναν την εμφάνισή τους στα καντούνια και στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας, με κορύφωση την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που άνοιξε και την αυλαία του κορφιάτικου βενετσιάνικου καρναβαλιού.

Η Κέρκυρα μετατρέπεται σε «Βενετία του 18ου αιώνα» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πρωταγωνιστές της πρώτης καρναβαλιστικής παρέλασης, που συνεχίζεται και σήμερα το μεσημέρι, το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας με καλεσμένους από τη Giostra di Zante της Ζακύνθου και τη Giostra Cavalleresca di Sulmona από τη Σουλμόνα της Ιταλίας. Την πομπή, που επισήμως ξεκίνησε από το δημαρχείο της πόλης, με κατεύθυνση στην πλατεία Λιστόν, συνόδευαν τυμπανιστές, υπό τους ρυθμούς θριαμβευτικού διαβήματος.

Η Κέρκυρα μετατρέπεται σε «Βενετία του 18ου αιώνα» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Κέρκυρα μετατρέπεται σε «Βενετία του 18ου αιώνα» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τα πανάκριβα κουστούμια, υψηλής ραπτικής, εποχής του 18ου αιώνα, της βενετσιάνικης κουλτούρας που έζησαν οι Κερκυραίοι, αναζωπύρωσαν τις σελίδες της ιστορίας του τόπου, ενώ προκάλεσαν ενθουσιασμό στους μικρότερους.

Η Κέρκυρα μετατρέπεται σε «Βενετία του 18ου αιώνα» [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η Κέρκυρα μετατρέπεται σε «Βενετία του 18ου αιώνα» [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα ιπποτικά τάγματα, οι «γκιόστρες», ένα έθιμο που η Κέρκυρα υιοθέτησε από τους Βενετούς και σύμφωνα με αυτό οργανώνονταν κονταρομαχίες, πέρα από τα πεδία των μαχών, στα κέντρα των πόλεων και πολλές φορές μέσα στα αρχιτεκτονικά συμπλέγματα των παλατιών.

Η Κέρκυρα μετατρέπεται σε «Βενετία του 18ου αιώνα» [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η πρώτη μεγάλη χθεσινή βενετσιάνικη παρέλαση, ολοκληρώθηκε με ιπποτικούς χορούς της εποχής, στο κέντρο της πλατείας της Κέρκυρας, ενώ τη σκυτάλη πήρε το «παιχνίδι του θησαυρού».

Η Κέρκυρα μετατρέπεται σε «Βενετία του 18ου αιώνα» [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βενετσιάνικο καρναβάλι Κέρκυρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ