Σάλος στη Γαλλία για τη «χρυσή» διαμονή Σαρκοζί στις Κάννες - iefimerida.gr

Σάλος στη Γαλλία για τη «χρυσή» διαμονή Σαρκοζί στις Κάννες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έξαλλη είναι η γαλλική κοινή γνώμη με το Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, μετά από δημοσιεύματα που αποκάλυψαν πως η διαμονή του στις Κάννες για τη Σύνοδο των G20, κόστισε πάνω από 115.000 στο γαλλικό Δημόσιο. Ο Γάλλος Πρόεδρος ο οποίος διέμεινε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Majestic» φέρεται να πλήρωσε 38.500 ευρώ για κάθε βραδιά της τριήμερης επίσκεψής του στις Κάννες.

«Τη στιγμή που λαμβάνονται έκτακτα μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει η γαλλική οικονομία είναι σχεδόν εγκληματικό, δείγμα ανάλγητης φιλοσοφίας του προέδρου, να ξοδεύονται τόσα ευρώ για καλοπέραση», γραφει η εφημερίδα «Le Parisien».

Ακόμη και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται ότι ήταν πιο...εγκρατής, αφού διέμεινε στη σουίτα της Γκρέις Κέλι στο ξενοδοχείο «Carlton» με χρέωση 36.000 ευρώ τη βραδιά.

Σάλος στη Γαλλία για τη «χρυσή» διαμονή Σαρκοζί στις Κάννες | iefimerida.gr 0

Τρίτος bon viveur,ο Καβαλιέρε, ο οποίος δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται και πολύ για το δυσθεώρητο χρέος της Ιταλίας και έμεινε στο «Palace», το οποίο χρεώνει 30.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Άλλοι ηγέτες έδειξαν μεγαλύτερη ευαισθησία και κινήθηκαν σε πνεύμα «δημοσιονομικής πειθαρχίας». Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μερκελ και ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έμειναν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων που χρέωναν 13.000 και 19.000 ευρώ τη βραδιά, αντιστοίχως.

Πιο υπεύθυνοι σαφώς φάνηκαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον καθώς και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Κάμερον έμεινε σε σουίτα των 2.000 ευρώ του ξενοδοχείου «Marriott» ενώ ο κ. Ερντογάν έμεινε «εκτός ζώνης ασφαλείας» σε διαμέρισμα των 1.700 ευρώ τη βραδιά.

Οι Κάννες είναι από τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης, ενώ κατά τη διοργάνωση των φεστιβάλ και των διασκέψεων οι τιμές αυξάνονται ΄όχι μόνο στις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και στα εστιατόρια.

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη, παρά την οργή των δημοσιογράφων, ότι στη διάσκεψη της G-20 ένα ποτήρι κρασί σε μπυραρία κόστιζε 12 ευρώ, ενα τοστ ζαμπον-τυρί έφθανε τα 20 ευρώ, ενώ το πρωινό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων κόστιζε 36 ευρώ και πλέον. Ούτε λόγος βέβαια για το δείπνο το οποίο κόστιζε πάνω από 180 ευρώ, φυσικά χωρίς το κρασί!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ