Ρέντσι: Στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη μόνο αν το ζητήσει το κοινοβούλιο της χώρας - iefimerida.gr

Ρέντσι: Στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη μόνο αν το ζητήσει το κοινοβούλιο της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα σενάρια ιταλικού πολέμου στη Λιβύη, σύμφωνα με τον Ματέο Ρέντσι.

Η στρατιωτική επέμβαση στη χώρα είναι πιθανή μόνο αφού εκπληρωθούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισής της από το λιβυκό κοινοβούλιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά από δημοσίευμα της Corriere della sera η οποία, επικαλούμενη απόρρητη απόφαση του Ρέντσι από τις 10 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι 50 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του ιταλικού στρατού είναι έτοιμα να συμμετάσχουν, μαζί με ομάδες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Λιβύης.

Ο Ρέντσι κάλεσε να υπάρξει μια «ισορροπημένη και μακροπρόθεσμη» λύση στην αστάθεια στη χώρα της βόρειας Αφρικής και επισήμανε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με την αρωγή του ΟΗΕ.

«Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε, βάσει του αιτήματος της νόμιμης κυβέρνησης, το επίπεδο της ιταλικής συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα απαιτήσει τις αναγκαίες κοινοβουλευτικές και οργανωτικές διαδικασίες», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ