Κοινή έκκληση Κέρι-Λαβρόφ: Το ταχύτερο ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία - iefimerida.gr

Κοινή έκκληση Κέρι-Λαβρόφ: Το ταχύτερο ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έναρξη του επόμενου γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία το ταχύτερο δυνατό ζήτησαν ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τζον Κέρι, σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Αρχικά οι συνομιλίες, που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, επρόκειτο για ξεκινήσουν εκ νέου στις 7 Μαρτίου στη Γενεύη. Ομως, αυτή την εβδομάδα αναβλήθηκαν έως τις 9 Μαρτίου, για τεχνικούς λόγους, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία να εφαρμοστεί καλύτερα η εκεχειρία.

«Οι δύο πλευρές έκαναν έκκληση να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις το ταχύτερο δυνατό... ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και σε όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια των οποίων οι ίδιοι οι Σύροι θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας τους», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακόμη, ο Ρώσος και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επαναβεβαίωσαν επίσης την ανάγκη για αμοιβαία συνεργασία προκειμένου να διασφαλιστεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζον Κέρι Σεργκεί Λάβροφ Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ