Το Κάστρο: Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση - iefimerida.gr

Το Κάστρο: Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαβάζουμε πρώτοι το νέο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση, μια αστυνομική περιπέτεια με ήρωα τον ελληνικής καταγωγής επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη. Κυκλοφορεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Έρεμπρο, Σουηδία, 18 Δεκεμβρίου, σε κάποιο εμπορικό κέντρο της πόλης. Η Έρικα Πέρσον έχει βγει για να αγοράσει ένα πουκάμισο δώρο του άντρα της. Ξαφνικά ακούει πυροβολισμούς και κραυγές· οι περισσότεροι επισκέπτες είναι πεσμένοι στο πάτωμα και εκείνη συνειδητοποιεί ότι το πάτωμα έχει γίνει κατακόκκινο και πως η ίδια θα πεθάνει. Η κάμερα στην είσοδο δείχνει έναν άντρα με μαύρο παντελόνι, μπουφάν παραλλαγής και κουκούλα του σκι να εισβάλλει στο κατάστημα και να πυροβολεί με μανία όποιον βρίσκει μπροστά του. Αφήνοντας πίσω του ένα λουτρό αίματος και επτά νεκρούς, εξαφανίζεται. Η αστυνομία της πόλης εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για να ανακαλύψει τον μανιακό δολοφόνο και, πράγματι, καταφέρνει να τον βρει μετά από μερικές ημέρες. Νεκρό. Η υπόθεση κλείνει, μόνο που ο επιθεωρητής Οικονομίδης δεν μπορεί να ησυχάσει.

Το Κάστρο: Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση | iefimerida.gr 0

Στο «Κάστρο» ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης, που μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Σουηδία, επιστρέφει στο παγωμένο και σκοτεινό Έρεμπρο για να ξαναβρεί τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη του «Μίσους». Αυτή τη φορά ο Οικονομίδης, έχοντας μόλις γυρίσει στην υπηρεσία ύστερα από τρεις μήνες σε διαθεσιμότητα, καλείται να βρει ποιος βρίσκεται πίσω από το μακελειό στο πολυκατάστημα. Την ίδια στιγμή βλέπει την οικογένειά του να διαλύεται και νιώθει τον κίνδυνο να παραμονεύει. Έχει μια αδιόρατη ανησυχία, αλλά θα αργήσει να καταλάβει για ποιον ακριβώς λόγο πρέπει να ανησυχεί.

Διαβάστε εδώ τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Το Κάστρο: Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Το Κάστρο Βαγγέλης Γιαννίσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ