Υπ. Οικονομίας: Προωθεί θεσμικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων του μεταποιητικού τομέα - iefimerida.gr

Υπ. Οικονομίας: Προωθεί θεσμικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων του μεταποιητικού τομέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων των μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας με δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου αλλά και ενός ειδικού ταμείου για τη χρηματοδότησή της αναδιάρθρωσης αυτής, προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σε συνεργασία με ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα της χώρας.

Ήδη η αρμόδια για τη Βιομηχανία Υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη υπέγραψε και δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η υπουργική απόφαση συγκρότησης δύο σχετικών ομάδων εργασίας, όπου πέρα από τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου συμμετέχουν στελέχη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και όλων των Τραπεζών. Οι δύο ομάδες εργασίας καλούνται να παραδώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα σε τρεις μήνες.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η αναγκαιότητα ειδικού θεσμικού πλαισίου προκύπτει από το γεγονός ότι οι βιομηχανικές επιχειρήσεις διαφέρουν ουσιωδώς χρηματοδοτικά από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις καθώς από τη μία διαθέτουν υψηλές εξασφαλίσεις και πάγια στοιχεία μεγάλης αξίας ενώ από την άλλη τα κεφάλαια κίνησης αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την εξωστρέφειά τους και για την παραγωγική διαδικασία συνολικά. Αυτό προέκυψε και από τις συζητήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες μεταξύ επιχειρήσεων, τραπεζών και υπουργείου αλλά και τις εργασίες του φόρουμ βιομηχανίας που συνέστησε η υφυπουργός.

Στόχος του υπουργείου είναι να εξεταστούν οι δυνατότητες το θεσμικό πλαίσιο να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό, «ώστε να αποφευχθούν χιλιάδες εκκαθαρίσεις εταιρειών που επί της ουσίας δεν οδηγούν - κατά κανόνα - στην επαναλειτουργία αλλά στο μαρασμό, στο οριστικό κλείσιμο και στην απώλεια θέσεων εργασίας».

Οι ομάδες εργασίας θα πρέπει να παραδώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα σε τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ