Η Εκλεκτική Κληρονομιά της Δήμητρας Λαζαρίδου - Φωτογραφίες δράσης με πρώτο πλάνο τη φιγούρα [εικόνες]

Ταρκόφσκι, φιλμ νουάρ, Ρεμπτώ, Μπέκετ, Βελάσκεθ. Αυτές είναι οι αναφορές της φωτογράφου και αυτή την κληρονομιά εκμεταλλεύεται με τον δικό της εικαστικό τρόπο.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά «Εκλεκτική Κληρονομιά».

Οι φωτογραφίες της Λαζαρίδου είναι εσωτερικά τοπία και δημιουργούν συνειρμούς με έντονη συναισθηματική φόρτιση. Οι αναφορές-αφορμές τους εδράζονται στη σχέση της φωτογράφου με τον κινηματογράφο του Ταρκόφσκι και τα φιλμ νουάρ, την ποίηση του Ρεμπώ, το θέατρο του Μπέκετ και τη ζωγραφική του Βελάσκεθ.

Η φωτογράφος απαθανατίζει μία σειρά από πρόσωπα, είτε μεμονωμένα, είτε το πολύ ανά δύο, σε εσωτερικούς χώρους και σε μία μετέωρη στιγμή, όταν κανενός είδους δράση δεν γίνεται φανερή. Ομως, ακόμα και οι εικόνες στις οποίες φαίνεται να μη συμβαίνει τίποτα, γίνονται περίπου εικόνες δράσης. Μίας δράσης εσωτερικής. Τα έργα αποκτούν έναν χαρακτήρα εξομολογητικό ή τουλάχιστον αφηγηματικό. Και ταξιδεύουν τον θεατή μέσα σ’ ένα σύμπαν διαθέσεων, ονειροπολήσεων, εσωτερικών διαλόγων και φαντασίας.

Η έκθεση
«Εκλεκτική Κληρονομιά», Δήμητρα Λαζαρίδου
ΑΔ: Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ. 210 3228785
Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Μαρτίου (20.00)
Διάρκεια: 9 Μαρτίου-16 Απριλίου 2016
Ωρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή (12.00-21.00) και Σάββατο (12.00-16.00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτογραφία έκθεση Ψυρρή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ