Κυβέρνηση με εκπλήξεις σχεδιάζει ο Λουκάς Παπαδήμος - iefimerida.gr

Κυβέρνηση με εκπλήξεις σχεδιάζει ο Λουκάς Παπαδήμος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης πληθαίνουν οι ενδείξεις για τη συμμετοχη σε αυτήν και τουλάχιστον δύο ονομάτων που θα αποτελέσουν προσωπική επιλογή του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για να προστεθούν σε όσους προτείνουν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Το σίγουρο είναι ότι το νέο υπουργικό σχήμα θα είναι ολιγομελέστερο από τα προηγούμενα καθώς ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί μια ευέλικτη κυβέρνηση μάχης που θα κλείσει τα μέτωπα για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όταν αυτό φυσικά είναι εφικτό. Τα θύματα θα είναι αρκετοί υφυπουργοί χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς με ακρίβεια ποιοί θα μείνουν και ποιοί θα φύγουν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει επιλεγεί ο κ. Λευτέρης Οικονόμου μέχρι πρότινος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και σήμερα γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου. Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή Νομικής Αντώνη Μακρυδημήτρη ενώ δεν αποκλείεται και κάποιο άλλο όνομα έκπληξη.

Ο μόνος πραγματικά βέβαιος ότι θα παραμείνει στο νέο σχήμα ήταν από την αρχή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά και την τηλεφωνική του επικοινωνία προχθές με τον κ. Παπαδήμο. Σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση προβλέπει να αντιπροέδρους τότε θα καταλάβει και μία από τις δύο θέσεις. Η άλλη θα δοθεί σε στέλεχος προερχόμενο από τη Νέα Δημοκρατία.

Από τη σημερινή κυβέρνηση ως φαβορί να παραμείνουν στο νέο σχήμα, ενδεχομένως και σε άλλες θέσεις, φέρονται οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Ρέππας και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.

Ερωτηματικά υπάρχουν για την περίπτωση του κ. Γιάννη Ραγκούση καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η πλευρά του κ Γιώργου Παπανδρέου δεν θα τον ήθελε στο νέο σχήμα, λόγω της συμμετοχής του στην Τρόικα του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ