Η παραίτηση Αβραμόπουλου φέρνει την Έλενα Κουντουρά στη Βουλή

Η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να βάλει μη-κοινοβουλευτικά στελέχη στην μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου οδηγεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα, φέρνοντας στη θέση του στη Βουλή την κυρία Έλενα Κουντουρά ή τον Γιώργο Αλογοσκούφη στην περίπτωση που η πρώτη αρνηθεί την έδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το όνομα του κ. Αβραμόπουλου έχει «κλείσει» για το υπουργείο Άμυνας, όπου θα αντικαταστήσει τον Πάνο Μπεγλίτη. Ωστόσο, για να τηρηθεί η δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν θα τοποθετήσει βουλευτές στην νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ο ο κ. Αβραμόπουλος θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. Η παραίτησή Αβραμόπουλου ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή της κυρίας Έλενας Κουντουρά στην Βουλή.

Στην περίπτωση όμως που η κ. Κουντουρά αρνηθεί την έδρα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, τότε ο δεύτερος επιλαχών είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος στις εκλογές του 2009 απέτυχε να επανεκλεγεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αλογοσκούφης είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την πολιτική και την επιστροφή του στην πανεπιστημιακή δραστηριότητα, αφού είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ