Ο Κουρουμπλής τα μαζεύει για τις «γραβάτες»: Ε, χιούμορ έκανα... - iefimerida.gr

Ο Κουρουμπλής τα μαζεύει για τις «γραβάτες»: Ε, χιούμορ έκανα...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μαζέψει τις δηλώσεις του για «τα κιλά των ελευθέρων επαγγελματιών» προσπαθεί τώρα ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, που προχώρησε σε διευκρινίσεις μετά τη θύελλα αντιδράσεων για το προκλητικό του σχόλιο σε γερμανική εφημερίδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» και τον δημοσιογράφο Mike Szymanski, αναφερόμενος στο κίνημα της γραβάτας -αυτό των δικηγόρων που υπερασπίζονται τους εαυτούς τους εναντίον των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων- είπε:

«Είναι καλό που βγαίνουν στο δρόμο. Καλό θα τους κάνει γιατί θα χάσουν λίγα κιλά».

Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 έσπευσε να μαζέψει κάπως τα πράγματα σχετικά με τις δηλώσεις του:

«Είναι μια μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα που ήθελε να ζήσει (ο δημοσιογράφος) μία ολόκληρη μέρα μαζί μου, πώς ζει ένας υπουργός, αν θέλετε, και υπό τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα. Ωραία. Δηλαδή, όταν είσαι όλη μέρα με έναν άνθρωπο, δεν κάνεις συζητήσεις προσωπικές; Δεν κάνεις χιούμορ; Δηλαδή, δεν κατάλαβα καλά, οι δικηγόροι πρώτη φορά με γνωρίζουν; Ο φίλος μου ο κ. Βερβεσός πρώτη φορά. Δεν ξέρει τι στάση έχω κρατήσει στα ζητήματα των δικηγόρων; Και τώρα η στάση μου είναι πάρα πολύ σαφής σε ό,τι αφορά τους μαχόμενους δικηγόρους και είναι πολύ σαφής και η στάση μου στους μεγαλοδικηγόρους, που πλήρωνε ο άνεργος δικηγόρος το ίδιο ένσημο με τον μεγαλοδικηγόρο για να έχουν ασφάλιση. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και αυτοί που έχουν ενοχληθεί είναι ακριβώς αυτοί».

«Δεν έχω πει τίποτε περισσότερο και την ίδια κουβέντα έχω πει και το 1980, όταν μας κάλεσε κάποτε, τους τυφλούς, ο Ράλλης, σε μια κινητοποίηση, στις 6 Δεκεμβρίου, παρουσία και τεσσάρων-πέντε βουλευτών όλων των κομμάτων. Που μου λέει ο Ράλλης 'κάνετε και πορείες' και απάντησα 'καλό είναι που κάνουμε και πορείες, χάνουμε και κανένα κιλό'. Κάναμε λοιπόν ένα χιούμορ και το ερμήνευσαν τώρα. Ξεχνάνε όμως πόσες φορές, όταν χρειάστηκαν στήριξη στη Βουλή, ποιος την έκανε» σημείωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ