Χαρίτσης: Διασφαλισμένα τα κονδύλια για την ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ - iefimerida.gr

Χαρίτσης: Διασφαλισμένα τα κονδύλια για την ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διασφαλισμένα είναι τα χρήματα για ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ 2007-2013 επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο σχετικά με τα κονδύλια που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των έργων, καθώς και για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Καταρχάς είναι καιρός να αντιληφθεί ο κ. Κωνσταντινόπουλος ότι το ΠΔΕ του 2016 ανέρχεται σε 6,75 δισ. ευρώ και ότι υπάρχουν και είναι διασφαλισμένα όλα τα χρήματα που απαιτούνται για την πλήρη χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 τα οποία βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Αποδεικνύει περίτρανα ότι μολονότι θήτευσε στο Υπουργείο Οικονομίας ως Υφυπουργός αρμόδιος και για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δεν έμαθε ποτέ την λειτουργία του.

Η αναφορά της Επιτρόπου Κορίνα Κρέτσου στο 1 δισ. ευρώ, όπως αποτυπώθηκε σε σχετική συνέντευξη, την οποία επικαλείται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αφορά σε πόρους που συνδέονται αποκλειστικά με το ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εν λόγω πόροι προέρχονται από την αύξηση της προχρηματοδότησης κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες για τα προγράμματα της νέας περιόδου και είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς σκληρής διαπραγμάτευσης του Υπουργείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που οδήγησε σε εισροή πρόσθετων πόρων σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο.

Πέρα, όμως, από τις ανακρίβειες του κ. Κωνσταντινόπουλου υπάρχει και κάτι που ξέχασε να αναφέρει. Όταν αναλάβαμε ένα χρόνο πριν βρεθήκαμε στη θέση να έχουμε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 ενταγμένα έργα με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνούσε κατά 6 δισ. ευρώ τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του. Για ποιο λόγο ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπέγραφε μέχρι και την τελευταία μέρα της υπουργίας του εντάξεις έργων για τα οποία δεν υπήρχαν διαθέσιμοι προϋπολογισμοί και δεν προλάβαιναν να ολοκληρωθούν, μέχρι το τέλος του 2015; Γιατί, με λίγα λόγια, ο κ. Κωνσταντινόπουλος δημιουργούσε εσκεμμένα «υπερδέσμευση», η οποία ισοδυναμούσε με ένα εν δυνάμει νέο δημόσιο χρέος και δέσμευε τη χώρα με τις υπογραφές του, ακόμα και λίγα μόλις 24 ώρα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ