Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες - iefimerida.gr

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα της διεξαγωγής του διαγωνισμού χορήγησης τηλεοπτικών αδειών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, η οποία ορίζει ότι η ΓΓΕΕ εξουσιοδοτείται να διενεργήσει τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών. Σύμφωνα με την απόφαση μάλιστα, ορίζεται ότι θα χορηγηθούν τέσσερις άδειες οι οποίες θα αξιοποιηθούν για τη μετάδοση αποκλειστικά περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας (HD).

«Μεταβιβάζουμε στη ΓΓΕΕ τις εξής κατωτέρω αναφερόμενες επιμέρους αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)», αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική απόφαση στην οποία ορίζεται ότι οι μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες ασκούνται παράλληλα από το μεταβιβάζον όργανο, δηλαδή τον ίδιο τον υπουργό Επικρατείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ