Πώς ορίζεται ο Παράδεισος; Η απάντηση, σε μία ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση στον Πειραιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς ορίζεται ο Παράδεισος; Η απάντηση, σε μία ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση στον Πειραιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι είναι ο παράδεισος; Αιώνιος ή άχρονος, γήινος ή επουράνιος; Ανταμοιβή ή δικαίωμα; Ο Γιώργος Βαβυσουλάκης, εικαστικός και επιμελητής της ομαδικής έκθεσης επιχειρεί να δώσει απαντήσεις. Στον χώρο τέχνης PIRÉE.

Η έκθεση συνιστά μια διερεύνηση των ερμηνειών ατομικών ή συλλογικών και προσπαθεί να ορίσει το πλαίσιο της μεταξύ τους συνομιλίας. Πραγματεύεται έννοιες όπως η ενοχή, η ντροπή, ο πειρασμός, το παράπτωμα αλλά και η τελειότητα, η ευδαιμονία, η σχέση με την φύση.
Έννοιες που συνεχώς διευρύνονται ή μετατοπίζονται.

Πώς ορίζεται ο Παράδεισος; Η απάντηση, σε μία ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση στον Πειραιά [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Γιώργος Βαβυλουσάκης

Που βρίσκονται λοιπόν σήμερα τα όρια του Παραδείσου; Ή πως ορίζει η εποχή μας το ιδεώδες; Οι προσωπικές αναζητήσεις και αγωνίες είναι το υλικό με το οποίο οι καλλιτέχνες θα υφάνουν ένα πλέγμα υποθέσεων πάνω στην προοπτική της ύπαρξης μας, επιδιώκοντας να μας κάνουν να αναμετρηθούμε με την σημερινή πραγματικότητα. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση κλήθηκαν να επαναπροσεγγίσουν ένα διαχρονικό θέμα στην ιστορία της τέχνης καταθέτοντας τις δικές τους σύγχρονες αισθητικές και εννοιολογικές προτάσεις και εκφράζοντας ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία, την πολιτική, την θρησκεία και τέλος την ίδια την ύπαρξη.

Επιμέλεια: Γιώργος Βαβυλουσάκης

Οι καλλιτέχνες: Γιώργος Βαβυλουσάκης / Βασίλης Γεροδήμος / Τάκης Γερμενής / Λεωνίδας Γιαννακόπουλος / Βάσω Γκαβαϊσέ / Κορνήλιος Γραμμένος / Μάρθα Δημητροπούλου / Νίκος Καναρέλης / Βιβή Ντέμη / Νίκος Παπαδημητρίου / Θάλεια Ραυτοπούλου / Παντελής Χανδρής / Μάνος Χατζηκωνσταντής / Κώστας Χριστόπουλος / TIND

Πώς ορίζεται ο Παράδεισος; Η απάντηση, σε μία ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση στον Πειραιά [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο χώρος: Το PIRÉE είναι μια κυψέλη δημιουργικότητας στον Πειραιά. Ενας ζωντανός οργανισμός τέχνης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και απελευθέρωσης. Στη συνοικία του Αγίου Διονυσίου, στα παλιά λαμαρινάδικα

Η έκθεση
«Παράδεισος», ομαδική
PIRÉE: Κάστορος 78, Πειραιάς, τηλ. 210 4082700
Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Μαρτίου (20.00)
Διάρκεια: 18/03 - 17/04
Ωρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο (11.00-21.00)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παράδεισος Γιώργος Βαβυλουσάκης PIRÉE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ