Ο ΓΑΠ κράτησε τους κηπουρούς του στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ο ΓΑΠ κράτησε τους κηπουρούς του στην κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα προβλήματα για τη νέα κυβέρνηση άρχισαν πριν καν σχηματιστεί καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να κρατήσει τους «κηπουρούς» του στην κυβέρνηση, και ιδιαίτερα για τον κ. Γερουλάνο και τον κ. Λαμπρινίδη, δημιουργώντας εμπλοκή λίγη ώρα πριν ορκιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου. Τελικά, τα κατάφερε για τους περισσότερους εκτός του κ. Λαμπρινίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε μάχη για να διατηρήσει σε θέσεις-κλειδιά τους ανθρώπους του, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να ελέγχει τις εξελίξεις από το παρασκηνιο και να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές όταν θα γίνουν αυτές μετά το τέλος της κυβέρνησης συνεργασίας.

Όλο το βράδυ χτες ο Νίκος Αθανασάκης, ένας από τους πιο μοιραίους συμβούλους του πρώην πρωθυπουργού που τον ενθάρρυνε να διαπράξει τα πιο μοιραία λάθη για τη χώρα και για την κυβέρνηση, επέμενε στο να παραμείνει άθικτος ο βασικός κορμός των υπουργών του Γιώργου. Η επιμονή του Αθανασάκη έχει προκαλέσει το θυμό της πλειοψηφιας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που αντιλαμβάνεται ότι ο Παπανδρέου δεν θα αποχωρήσει οικειοθελώς. Ο ΓΑΠ και οι συνεργάτες του δίνουν και χάνουν διαρκώς μάχες οπισθοφυλακής προκειμένου να κρατηθούν στην εσωκομματική ηγεσία.

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης που εξαπατήθηκαν συστηματικά από το περιβάλλον Παπανδρέου διαμηνύουν σε κάθε τόνο ότι η κυβέρνηση αυτή οφείλει να είναι αξιοκρατική και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εκπροσωπηθεί από υπουργούς που έχουν απήχηση στην κοινωνία, και όχι από τους «κηπουρούς» του Γιώργου. Το περιβάλλον Παπανδρέου, ωστόσο, που δεν αντιλαμβάνεται ότι ήρθε το τέλος,υπονομεύει συστηματικά το νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, προσπαθώντας να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Στην προσπάθεια αυτή το ΠΑΣΟΚ ενθαρρύνεται και από τη Νέα Δημοκρατία που έχει κάθε λόγο να δει την κυβέρνηση Παπαδήμου να «γελοιοποιείται» ώστε να δοθεί στην κοινωνία η αίσθηση ότι τίποτε δεν άλλαξε, ο Παπανδρέου κινεί τα νήματα και άρα να προκαλέσει νωρίτερα τις εκλογές για να εκβιάσει μια «γαλάζια» πλειοψηφία.

Όμως, τόσο η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όσο και μια ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που λέγεται ότι ξεπερνά τους 40, δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια και φημολογείται ότι θα αντιδράσουν στα σχέδια των ηγεσιών των δύο κομμάτων να αποδυναμώσουν εν τη γενέσει της την προσπάθεια εθνικής συνεννόησης της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ