Κατρούγκαλος: Να είναι ασφαλιστικά ενήμερος όποιος ξεκινά να πληρώνει τις νέες εισφορές - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Να είναι ασφαλιστικά ενήμερος όποιος ξεκινά να πληρώνει τις νέες εισφορές

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι οι εργοδοτικές εισφορές είναι πολύ υψηλές παραδέχθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τάχθηκε υπέρ του να είναι ασφαλιστικά ενήμερος, όποιος πληρώνει εισφορές, στην ομιλία του στη συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

«Είναι ένα από τα πράγματα που θα παλέψω ιδιαίτερα στη διαπραγμάτευση, από 01/01/2017, να θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος, όποιος ξεκινάει να πληρώνει τις νέες εισφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προβλέψει ειδικές ρυθμίσεις για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες, οι οποίες θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από ασφαλιστικές κλάσεις, που προ πολλού έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα». Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι, μόνο με τον υπολογισμό στη βάση του πραγματικού εισοδήματος, «ωφελούνται, όσοι δηλώνουν εισόδημα, μέχρι 19.000 ευρώ κατά μέσο όρο».

Σε ό,τι αφορά τις εργοδοτικές εισφορές, παραδέχθηκε ότι είναι «από τις υψηλότερες στην Ευρώπη», επισημαίνοντας, ωστόσο ότι είναι αναγκαίο να αυξηθούν για μία τριετία, για να είναι δυνατή η καταβολή των συντάξεων. «Θέλω να ελπίζω ότι στο τέλος της τριετίας, ενδεχομένως και νωρίτερα, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μία πραγματική μείωση των εισφορών» διευκρίνισε.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί πάση θυσία το εισόδημα των συνταξιούχων.

«Ελπίζουμε ότι η διαπραγμάτευση, αν και σκληρή, μόλις επιστρέψουν οι θεσμοί, που θέλω να ελπίζω ότι θα είναι το συντομότερο δυνατόν, θα προχωρήσει και θα έχει αίσια αποτελέσματα. Οι κύριες συντάξεις δεν θα μειωθούν και θα φροντίσουμε, ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως μείωση, που θα πλήξει το εισόδημα των μικρών και μεσαίων συνταξιούχων», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ