Τουσκ: Οι αυστηροί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν απαραίτητοι για τη λύση στο προσφυγικό - iefimerida.gr

Τουσκ: Οι αυστηροί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν απαραίτητοι για τη λύση στο προσφυγικό

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη λύσης στην προσφυγική κρίση είναι η εφαρμογή αυστηρών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Είμαι πεπεισμένος (…) ότι μία επιστροφή στην Σένγκεν αποτελεί μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον καταυλισμό προσφύγων της Ντόμποβα στη Σλοβενία, κοντά στην κροατική μεθόριο.

Οταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων στα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, ο Τουσκ απάντησε: «Φοβάμαι ότι μερικές φορές χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα εάν πραγματικά θέλετε να εφαρμόζεται η συνθήκη Σένγκεν. Λυπάμαι, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα».

Η Σλοβενία, μια χώρα που τοποθέτησε συρματοπλέγματα στα σύνορά της με την Κροατία και περιόρισε σε 580 ανθρώπους τον αριθμό των προσφύγων που επιτρέπει να εισέρχονται στο έδαφός της σε καθημερινή βάση «αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι ένα κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο μπορεί να λειτουργήσει», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πραγματοποιεί στα Βαλκάνια μία περιοδεία στο πλαίσιο της οποίας μεταβαίνει αύριο στην Τουρκία, πριν από τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας που είναι αφιερωμένη στην προσφυγική κρίση, την 7η Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ