Τι κάνουν τα σακουλάκια με το τζελ σιλικόνης που βρίσκονται σε κάθε κουτί παπουτσιών - iefimerida.gr

Τι κάνουν τα σακουλάκια με το τζελ σιλικόνης που βρίσκονται σε κάθε κουτί παπουτσιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους περισσότερους αποτελεί... αιώνιο αίνιγμα. Ορισμένοι έχουν ψάξει και έχουν βρει τι είναι, άλλοι αδιαφορούν μη θέλοντας να ασχοληθούν ούτε κατ' αυτόν τον τρόπο μαζί του. Ο λόγος για εκείνα τα... μυστήρια σακουλάκια σιλικόνης που υπάρχουν στα κουτιά με τα παπούτσια.

Τα σακουλάκια αυτά περιέχουν μπαλάκια σιλικόνης τα οποία χρησιμεύουν στην απορρόφηση της υγρασίας που μπορεί να αλλοιώσει ή να προκαλέσει βλάβες στα προϊόντα.
Η σιλικόνη αυτή καθεαυτή δεν είναι τοξική, αν και συχνά προστίθεται σε αυτήν ένα τοξικό συστατικό που την κάνει να αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με υγρασία. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η σιλικόνη είναι ασφαλής, εφόσον βρίσκεται πάντα μέσα στο σακουλάκι.

Ενα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι τα εν λόγω σακουλάκια δεν είναι χρήσιμα μόνο για τα παπούτσια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απορροφήσουν την υγρασία, αλλά και να αποτρέψουν τη δημιουργία βακτηρίων στην τσάντα του γυμνατηρίου, να σώσουν ένα κινητό που βράχηκε, να διατηρήσουν παλιές φωτογραφίες, ακόμη και να σας διευκολύνουν στην οδήγηση όταν έχει πολύ υγρασία σε αυτό! Επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει να στεγνώσετε το μαγιό σας στο άψε σβήσε, να κάνετε το ξυραφάκι σας να διαρκέσει περισσότερο, αλλά και να αποξηράνετε μια ανθοδέσμη σε χρόνο ρεκόρ!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζελ τζελ σιλικόνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ