Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομική εξυγίανση της ΝΔ - iefimerida.gr

Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομική εξυγίανση της ΝΔ

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σχέδιό του για το νοικοκύρεμα και εν τέλει την εξυγίανση των οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη. Η παρουσίαση θα θα γίνει στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στις 11:00.

«Αυτήν την Πέμπτη παρουσιάζω σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ. Με διαφάνεια, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων» ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω twitter ο πρόεδρος της ΝΔ. Ενώ και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δήλωνε ότι άρχισε το νοικοκύρεμα στα οικονομικά.

Τα χρέη της ΝΔ είναι ασφυκτικά, καθώς ξεπερνούν τα 200 εκατ.ευρώ περίπου, την ώρα που μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση στα κόμματα. Παράλληλα όμως η ΝΔ πήρε μικρότερο ποσό επιχορήγησης λόγω χαμηλού εκλογικού ποσοστού ενώ το 60% του ποσοστού της παρακρατήθηκε για να εξυπηρετηθούν τα τραπεζικά δάνεια που έχει λάβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία από το 2008-2015 φτάνουν τα 180 εκατ. ευρώ που με τους τόκους ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 192 εκατ. ευρώ. Η ΝΔ οφείλει περίπου 7 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και 5 εκατ. ευρώ περίπου για ενοικίαση κτιρίων του κόμματος.

Η πρώτη κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόλις εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ ήταν η μετακόμιση από τη Συγγρού στο Μοσχάτο. Με την μετακόμιση εξοικονόμησε περίπου 90.000 ευρώ μηνιαίως, αφού στη Συγγρού κατέβαλε 98.000/μήνα και στο βιομηχανικό κτίριο της οδού Πειραιώς θα πληρώνει 9.800/μήνα.

Η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων από 215 σε λιγότερους από 100 που απασχολούνται στο κόμμα είναι ένας ακόμη στόχος καθώς οι υπάρχοντες είναι απλήρωτοι επί μήνες. Ενα μεγάλο ποσό πρέπει να ανευρεθεί και για τις αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προεκλογικά μιλούσε για «ανοιχτή χρηματοδότηση, με ξεκάθαρη στήριξη από πρόσωπα και οργανισμούς» θα καλέσει τους φίλους του κόμματος να συνεισφέρουν για να στηρίξουν οικονομικά την ΝΔ. Οσοι μπορούν να προσφέρουν με ποσά άνω των 20.000 θα πρέπει να αναγράφουν το επώνυμό τους, ενώ όσοι συνεισφέρουν κάτω από αυτό το ποσό τα χρήματα θα συγκεντρώνονται μέσω Crowd Funding.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ