«Εργα και ημέρες» αθλίων συκοφαντών -Η απάντηση της Αμαλίας Κάτζου στο vima.gr - iefimerida.gr

«Εργα και ημέρες» αθλίων συκοφαντών -Η απάντηση της Αμαλίας Κάτζου στο vima.gr

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για άθλιες και κακοήθεις συκοφαντίες εγκαλεί την ιστοσελίδα tovima.gr η δημοσιογράφος Αμαλία Κάτζου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΕΥΔΑΠ, με αφορμή το δημοσίευμα για την αναξιόπιστη λίστα-μπακαλόχαρτο των Μαυρίκου-Μουσσά, δήθεν διαφημιστικών κονδυλίων της εταιρείας για το 2015.

Χθες, το vima.gr ανήρτησε άρθρο υπό τον τίτλο «Λίστα με 66 sites ευρώ €170.000 το μήνα που πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ». Μετά τις αλλεπάλληλες και κατηγορηματικές διαψεύσεις του δημοσιεύματος, από την ίδια την ΕΥΔΑΠ αλλά και από τα sites στα οποία αναφέρονται, το vima.gr άλλαξε τον τίτλο στο δημοσίευμα με τον εξής: «Το σχέδιο Κάτζου: €170.000 το μήνα σε sites θα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ».

Κατόπιν αυτού, η Αμαλία Κάτζου εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση, κατηγορώντας τους «άθλιους συκοφάντες» για την κακοήθη και συκοφαντική επίθεση εναντίον της. Ζητά δε να ανακληθεί άμεσα το δημοσίευμα προκειμένου να περιοριστούν οι εις βάρος των υπευθύνων συνέπειες της δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της Αμαλίας Κάτζου

Βάναυσα συκοφαντική και εξόχως κακοήθης, η αναφορά της ιστοσελίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» (‘tovima.gr’): «Το σχέδιο Κάτζου: €170.000 το μήνα σε sites θα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ», και περαιτέρω:

«Στην ίδια δικογραφία περιέχονται στοιχεία (λίστα που είχε καταρτίσει η υπεύθυνη της ΕΥΔΑΠ με το πλάνο πληρωμών του 2015) για 66 sites που φέρονται να λάμβαναν μηνιαίως 170.000 ευρώ από διαφήμιση της ΕΥΔΑΠ…».

Αφού οι κακοήθεις συκοφάντες μου και με «κρυμμένο» το ονοματεπώνυμό τους, επεχείρησαν, αρχικά, να δυσφημήσουν την ΕΥΔΑΠ, αποδίδοντάς της, δήθεν, «λίστα με 66 sites ευρώ €170.000 το μήνα που πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ» και “βρήκαν τοίχο”, με την άμεση διάψευση της ΕΥΔΑΠ, ανακάλυψαν και χωρίς ντροπή τους, νέο και, κατά τη γνώμη τους, εύκολο στόχο τους, τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου.

Και ήξεραν και ξέρουν οι άθλιοι συκοφάντες μου, ότι εγώ προσλήφθηκα στην ΕΥΔΑΠ την 15 Οκτωβρίου 2015 και, σύμφωνα με το ισχύον ημερολόγιο, δεν θα μπορούσα, ακόμα και αν ήθελα, να καταρτίσω «πλάνο πληρωμών του 2015», 45 ημέρες πριν τη λήξη του έτους 2015.

Και ήξεραν και ξέρουν οι άθλιοι συκοφάντες μου ότι, απ’ τη δικογραφία που και οι ίδιοι αναφέρουν ως πηγή πληροφόρησής τους, τα άτυπα σημειώματα που δημοσιεύουν, βρέθηκαν απ’ το Τμήμα Εκβιαστών στην κατοχή -και κατασχέθηκαν- του προφυλακισθέντα «δημοσιογράφου», ώστε να αποδεικνύεται κατηγορηματικά και απόλυτα, ο δόλιος σκοπός των συκοφαντών μου.

Η άμεση ανάκληση του συκοφαντικού αυτού δημοσιεύματός τους, θα περιορίσει και τις σε βάρος τους συνέπειες της δικαιοσύνης.

Αθήνα 2-3-20106 - Αμαλία Κάτζου, δημοσιογράφος»

Το δημοσίευμα που διαψεύσθηκε από όλους

Την Τρίτη, το vima.gr ανήρτησε άρθρο υπό τον τίτλο «Λίστα με 66 sites ευρώ €170.000 το μήνα που πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ». Το δημοσίευμα για την αναξιόπιστη λίστα δήθεν διαφημιστικών κονδυλίων της ΕΥΔΑΠ για το 2015 εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ, καθώς ακολούθησαν αλλεπάλληλες και κατηγορηματικές διαψεύσεις του δημοσιεύματος, τόσο από την ίδια την ΕΥΔΑΠ όσο και από τα sites στα οποία αναφέρονται.

Στο εν λόγω δημοσίευμα συμπεριλαμβάνονταν φωτοτυπίες που κατασχέθηκαν από τους κατηγορούμενους για εμπλοκή στο κύκλωμα δημοσιογράφων-εκβιαστών. Στα χαρτιά αυτά, τα οποία κύκλοι της ΕΥΔΑΠ χαρακτήριζαν ως «μπακαλόχαρτα» των Μουσσά-Μαυρίκου, υπήρχε ο τίτλος «Πλάνο για το 2015» και περιελάμβανε 66 ονόματα ιστοσελίδων και δίπλα τα ποσά που υποτίθεται ότι θα εισέπρατταν. Το εν λόγω άρθρο προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών και διαψεύσθηκε πάραυτα από την ίδια την ΕΥΔΑΠ αλλά και από πάμπολλα ενημερωτικά sites τα οποία αναφέρονται στην λίστα-μπακαλόχαρτο.

Σε ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο «Διάψευση δημοσιεύματος στο vima.gr» η ΕΥΔΑΠ αναφέρει:

«Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι η λίστα που εμφανίζει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.vima.gr με τίτλο ‘’66 sites με €170.000 τον μήνα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ’’ ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα».

Κύκλοι της ΕΥΔΑΠ τόνιζαν ότι το έγγραφο αυτό που δημοσίευσε το vima.gr είναι παντελώς ανακριβές, ότι τα ποσά αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ εμφανίζονται sites να παίρνουν διαφήμιση το 2015 από την εταιρεία, χωρίς να έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι το έγγραφο αυτό είναι πιθανότατα «μπακαλόχαρτο» των Μουσσά-Μαυρίκου και προφανώς συμπεριελήφθη στη δικογραφία καθώς εμφανέστατα βρέθηκαν σημειώσεις των δύο δημοσιογράφων που εμπλέκονται στην γνωστή υπόθεση εκβιασμού της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ.

Είναι δε απορίας άξιον, γιατί το έγκριτο «vima.gr» δημοσίευσε το έγγραφο αυτό, χωρίς προηγουμένως να ελέγξει την γνησιότητά του και, κυρίως, χωρίς να ακολουθήσει την στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία διασταύρωσης μιας πληροφορίας.

Η ιστοσελίδα stokokkino.gr μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Το vima.gr, κατόπιν των ομαδικών διαψεύσεων, αντί να αποσύρει το δημοσίευμα κάλεσε την ΕΥΔΑΠ να... δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στα οποία έβαλε διαφήμιση τα τελευταία χρόνια.

Ενώ στη συνέχεια -καθώς ο τίτλος δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα- έσπευσε να τον αντικαταστήσει με άλλον, ακόμη πιο αντιδεοντολογικό, στοχοποιώντας την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου. «Το σχέδιο Κάτζου: €170.000 το μήνα σε sites θα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμαλία Κάτζου ΕΥΔΑΠ ιστοσελίδα tovima.gr
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ