Παίξε τσιγγάνε το βιολί - Στο Μέγαρο Μουσικής με την Καμεράτα, μασκαρεμένη, και με DJs [εικόνες] - iefimerida.gr

Παίξε τσιγγάνε το βιολί - Στο Μέγαρο Μουσικής με την Καμεράτα, μασκαρεμένη, και με DJs [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αποκριάτικο πάρτι με τσιγγάνικη μουσική από την Καμεράτα (με αποκριάτικες στολές) την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής. Θα ακολουθήσει χορός με DJs. Ευπρόσδεκτοι μασκαράδες και μη.

Η σπουδαία ορχήστρα και ο διακεκριμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου μας προσκαλούν σε ένα αλλιώτικο αποκριάτικο πάρτι με έργα εμπνευσμένα από τις μουσικές των τσιγγάνων, στην Αίθουσα Banquet.

Παίξε τσιγγάνε το βιολί - Στο Μέγαρο Μουσικής με την Καμεράτα, μασκαρεμένη, και με DJs [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι μουσικοί της Καμεράτα, ντυμένοι με τις αποκριάτικες στολές τους, θα υποδεχτούν το κοινό με την άκρως χορευτική εισαγωγή της οπερέτας Βαρόνος Τσιγγάνος (1885) του Γιόχαν Στράους υιού (1825-1899). Στη συνέχεια, στη σκηνή θα ανέβει η σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου για να τραγουδήσει τη γεμάτη λάμψη άρια της Ροζαλίντας «Ήχοι της πατρίδας», ένα εκρηκτικό τσάρντας από την οπερέτα «Η νυχτερίδα». Από το πρόγραμμα της Καμεράτα δεν θα μπορούσαν να λείπουν συνθέσεις για βιολί με τσιγγάνικο άρωμα.

Παίξε τσιγγάνε το βιολί - Στο Μέγαρο Μουσικής με την Καμεράτα, μασκαρεμένη, και με DJs [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πολλοί είναι οι μουσουργοί που εμπνεύστηκαν τις παρτιτούρες τους από τη λαϊκή μουσική παράδοση των Τσιγγάνων, όπως ο Ισπανός Πάμπλο δε Σαρασάτε (1844-1908) και ο Ιταλός Βιττόριο Μόντι (1868-1922), οι οποίοι έγραψαν πασίγνωστα κομμάτια που κατάφεραν να νικήσουν τον χρόνο και συνεχίζουν να ακούγονται συχνά στις αίθουσες συναυλιών ως τις μέρες μας. Ο πρώτος συνέθεσε τους «Τσιγγάνικους σκοπούς» και ο δεύτερος το περίφημο «Τσάρντας» για βιολί και ορχήστρα. Θα τα παρουσιάσει στο κοινό ένας βιολονίστας με έντονο ταμπεραμέντο, ο Γιάννης Γεωργιάδης.
Οι φίλοι του λυρικού τραγουδιού θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν την υψίφωνο Μίνα Πολυχρόνου στη νοσταλγική άρια «Ακούω τσιγγάνικα βιολιά» από την οπερέτα Κοντέσα Μαρίτσα του Ούγγρου Έμμεριχ Κάλμαν (1882-1953). Αλλά και όσοι αγαπούν την ελληνική οπερέτα δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού η Μίνα Πολυχρόνου και η Μαρισία Παπαλεξίου θα τραγουδήσουν μαζί το «Τσιγγάνικο τανγκό» από τον δημοφιλέστατο Βαφτιστικό του Θεόφραστου Σακελλαρίδη (1883-1950).

Παίξε τσιγγάνε το βιολί - Στο Μέγαρο Μουσικής με την Καμεράτα, μασκαρεμένη, και με DJs [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Για το τέλος της βραδιάς, η Καμεράτα επέλεξε μια από τις πιο φημισμένες γρήγορες πόλκες του Γιόχαν Στράους υιού, το Ζήτω οι Μαγιάροι! [Eljén a Mayar], έργο 332, ένα από τα πιο λαμπερά highlights των πρωτοχρονιάτικων συναυλιών της Φιλαρμονικής της Βιέννης, ένα ζωηρό κομμάτι που πάντα γοητεύει το κοινό με τον ξέφρενο ρυθμό του.

Ακολουθεί χορευτική μουσική από dj's που υπόσχονται μια αυθεντική καρναβαλιού. Ευπρόσδεκτοι ντυμένοι μασκαράδες ή όχι.

«Παίξε, Τσιγγάνε, το βιολί»
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, 9:00 μ.μ.
Αίθουσα Banquet

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καμεράτα Μέγαρο Μουσικής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ