Επιστροφές ΤΑΠ και προστίμων με τις νέες αντικειμενικές αξίες - iefimerida.gr

Επιστροφές ΤΑΠ και προστίμων με τις νέες αντικειμενικές αξίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειώσεις στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας αλλά και σε όλα τα πολεοδομικά πρόστιμα επιφέρει η μείωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων. Οι μειώσεις σε αρκετές περιπτώσεις είναι συμβολικές και θα εμφανιστούν κυρίως στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το επόμενο δίμηνο.

Με έγγραφό του, που κοινοποιήθηκε στους δήμους, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από τους ΟΤΑ, τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος αντικειμενικών αξιών, που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στη μείωση της αξίας των τιμολογίων της ΔΕΗ, προστίμων που τυχόν έχουν επιβληθεί σε καταναλωτές, καθώς ακόμη και επιστροφής ποσών στις περιπτώσεις πληρωμής οφειλών εφάπαξ.

Η εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών και οι επιπτώσεις τους στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας θα έχουν αναδρομική εφαρμογή από τις 21-5-2015. Αναφορικά με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας το οποίο εισπράττεται από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι δήμοι θα πρέπει να αποστείλουν στον Διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας τις μεταβολές στις τιμές ζώνης εντός των ορίων της διοικητικής τους αρμοδιότητας προκειμένου να ενσωματωθούν στο πλήροφοριακό σύστημα και να καταγραφούν στους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Αναλυτικά ο ΤΑΠ υπολογίζεται ως γινόμενο τ ων τετραγωνικών μέτρων που εκτείνεται η οικία της τιμής ζώνης του συντελεστή παλαιότητας και του συντελεστή ΤΑΠ που στις περισσότερες περιπτώσεις είανι 0,00035.

Παράδειγμα

Για παράδειγμα, ένα σπίτι στο Χαλάνδρι 85 τ.μ. που έχει κατασκευαστεί το 1982 και είχε τιμή ζώνης 1.650 ευρώ, πλήρωνε ΤΑΠ 29,45 ευρώ τον χρόνο. Με τις νέες αντικειμενικές αξίες που υπολογίζονται στα 1.350 ευρώ, ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής θα πληρώσει με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος 24,09 ευρώ το χρόνο, καταγράφοντας μείωση 5 ευρώ ετησίως. Συνολικά εκτιμάται ότι για την πλειονότητα των οικίων η μείωη του ΤΑΠ θα είναι κατά μέσον όρον από 3-5 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 10%

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΠ αντικειμενικές αξίες πρόστιμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ